Wie de Lenteflora heeft bezocht, had direct de lente in z'n bol! Wat een kleurrijk geheel was het weer.
Wie de Lenteflora heeft bezocht, had direct de lente in z'n bol! Wat een kleurrijk geheel was het weer. Foto: Arie in 't Veld

Bezoekers Lenteflora genieten van de 85e editie

Algemeen

LENTEFLORA • De 85ste Lenteflora afgelopen weekend is een groot succes geworden. De vrijwilligers die dit evenement elk jaar organiseren kunnen met trots op de resultaten terug kijken.

Door Arie in 't Veld

Prima inzendingen onder het motto 'Beleef de lente' van de broeiers die door leerlingen van het Wellant College fraai waren samengebracht en enorm veel bezoekers in de ruimte van Hobaho. Volgens Peter van Noort, de winnaar over de volle breedte van de A-huisbroeiers, was het dit jaar heel goed te doen om de elf potten bloembollen in bloei te krijgen, al zijn er natuurlijk altijd wel de nodige problemen te overwinnen. "Wel kun je het verschil tussen de A- en B- (beginners) broeiers goed zien, maar sommige van die B-broeiers behaalden toch zeer goede resultaten." In zijn openingswoord stond voorzitter Sjaak van der Ploeg vrijdagavond stil bij het plotse overlijden van Leo van der Zon, die een trouwe fan van de Lenteflora was. Ook memoreerde hij eraan dat de Beekbrugschool, waar de huisbroeitentoonstelling 85 jaar is begonnen, helaas moet sluiten. Maar de Lenteflora heeft het in zich om nog jarenlang door te gaan.

Uiteraard werden de nodige prijzen verdeeld. Zoals voor de narcissen in de A-categorie waar Jose van der Ploeg eerste werd en in de B-categorie was dat Ruud Kortekaas. Bij de tulpen werd in de A-categorie Peter van Noort eerste en in de B-categorie het team Veldhoven, bij de hyacinten in de A Rob Kleverlaan en in de B Ted Ruigrok en bij de bijzondere bolgewassen Iemkje Aandewiel in de A en Ruud Kortekaas in de B. Over het totaal van de huisbroei-inzendingen werd Peter van Noort eerste en van de scholierenbroei was dat De Klarinet. De Niek van Wieringen-bokaal voor de beste pot hyacinten ging naar Aad van den Kerkhof en de mooiste vaas snijhyacinten was van Van Noort hyacinten. Uitslagen vrije inzendingen: eerste bij de narcissen J. van Oostdam; bij de tulpen Van der Slot Tulips; bij de hyacinten C.J. Zonneveld; bij de bollen op glas Kees van der Zalm en bij de bijzondere bolgewassen Bastiaan Breed. Zoals gezegd: de 85ste Lenteflora werd een eclatant succes. Voor de organisatie een prima opsteker om aan de slag te gaan voor de volgende editie.

Uit de krant