Burgemeester Spruit bezocht de Voedselbank afgelopen zomer nog in het pand op Meer en Duin waar men zetelt.
Burgemeester Spruit bezocht de Voedselbank afgelopen zomer nog in het pand op Meer en Duin waar men zetelt. Foto: pr

Voedselbank naarstig op zoek naar nieuwe locatie

Algemeen

VERHUIZEN • De Voedselbank in Lisse kan nog even vooruit op de huidige stek die men te leen kreeg in een bedrijf op Meer en Duin, maar daar komt in oktober een einde aan. Voorzitter van de stichting mevrouw Graner brak tijdens de commissievergadering van vorige week woensdag een lans voor het verwerven van nieuwe ruimte die dan hard nodig is.

"De voedselbank ondersteunt wekelijks 25 tot 30 huishoudens met elk hun schrijnende verhaal en allemaal levend onder de armoedegrens. De producten worden royaal geschonken door bedrijven en burgers en afgelopen drie jaar opgeslagen in een bedrijfshal op Meer en Duin. In oktober 2018 loopt de overeenkomst te einde.

Het bestuur heeft rondgekeken en gezocht, maar we zien alleen borden met Te koop en Te huur en aangezien we geen geld hebben, levert dit grote zorgen op. Het is belangrijk dat de bank een permanente locatie krijgt. Ook moet de bank voldoen aan strenge eisen in het kader van de voedselveiligheid."

De voorzitter vroeg de commissie om medewerking bij het nadenken en zoeken naar een nieuwe ruimte. Op de vraag van Roeland den Breejen (SGP/CU) of dat probleem al bij de gemeente is neergelegd, antwoordde de voorzitter dat ze eerst eens op commissieniveau de zaak wilde aanslingeren.

Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) stelde aan mevrouw Graner de vraag of de voedselbank al lang rondkijkt naar een nieuw onderkomen. Dat beaamde de voorzitter. "En we zijn vaak verhuisd, maar het wordt steeds moeilijker."

Na een vraag van Kees van der Zwet van het CDA zei ze dat de hulp erg nodig is. "Er zijn periodes dat mensen helemaal niets, maar dan ook niets in de portemonnee hebben. We willen ook best een pand delen met anderen en hopen dat er bruikbare tips van de gemeente of vanuit de bevolking komen, zodat de Voedselbank Lisse verder kan."

Uit de krant