De Basiscursus Natuur van IVN is gericht op iedereen die graag wat meer zou willen weten van de natuur in de eigen omgeving.
De Basiscursus Natuur van IVN is gericht op iedereen die graag wat meer zou willen weten van de natuur in de eigen omgeving. Foto: pr

Basiscursus Natuur van IVN Leiden

Duurzaam & Groen

GROEN • De Basiscursus Natuur van IVN is gericht op iedereen die graag wat meer zou willen weten van de natuur in de eigen omgeving.

In de voorjaarscursus komen aan de orde de verschijnselen die met de lente te maken hebben: het herkennen van bomen aan de nieuwe blaadjes, de overal opkomende bloemen, de rol van insecten (nieuw element in de cursus!), het concert van de zangvogels , en wat er allemaal te vinden is in onze duinen.

De cursus bestaat uit vier avonden en vier excursies. Voorkennis is niet vereist.

Theorieavonden: woensdag 25 april (bomen en insecten); woensdag 9 mei (vogels); woensdag 16 mei (bloemen); woensdag 23 mei (het duin) . Plaats: Wellantcollege, Lange Voort 70, Oegstgeest. Aanvang: 19.30 u.

Excursies: zaterdag 28 april, zaterdag 12 mei, zaterdag 19 mei, zaterdag 26 mei. De wandelingen beginnen om 10.00 u, op locaties in de directe omgeving.

De kosten bedragen € 49,50 incl. koffie/thee op de avonden.

Informatie en aanmelding: Hans ter Mors 071 3617521, hanstermors@xs4all.nl. Zie ook: www.ivn.nl/afdeling/leiden

Uit de krant