Afbeelding
Foto: pr

Activiteiten tijdens de Week van Zorg en Welzijn

Zorg & Welzijn

REGIO • Honderden zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland openen tijdens de week van Zorg en Welzijn hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Ook in Hillegom en Lisse gebeurt dit.

WelzijnsKompas locatie Hillegom organiseert op dinsdag 13 maart een open eettafel met burgemeester Arie van Erk. Tijdens het etentje vertellen de burgemeester en professionals van WelzijnsKompas over wat Zorg en Welzijn eigenlijk is en hoe dat werkt in de gemeente Hillegom. De open eettafel is al volgeboekt.

Vervolgens organiseert WelzijnsKompas op donderdag 15 maart een inspirerende lezing in 't Pluspunt, Henri Dunantplein 28, verzorgd door Pelle Oosting. Ondanks dat Pelle 100 procent is afgekeurd heeft hij besloten dat er toch kansen zijn om een actieve en betrokken burger te zijn. Hij vertelt deze avond op een inspirerende wijze en met veel praktijkvoorbeelden over zijn ervaring. Daarna is er gelegenheid om te speeddaten met de medewerkers van WelzijnsKompas. De deuren gaan om 19.00 uur open en om 19.30 uur start de lezing. Toegang is gratis.

WelzijnsKompas locatie Lisse houdt donderdag 15 maart vanaf 12.30 uur een gezellige lunch voor buurtbewoners in buurtkamer Vorstenhove, Koningstraat 36. Het thema is Welzijn in de buurt. Ook hier zijn medewerkers van WelzijnsKompas aanwezig om met bewoners in gesprek te gaan.

Donderdag 15 maart om 19.15 uur is er een wijkwandeling van ca. 3 km door Lisse, waarbij de inwoners met elkaar, maar ook met de welzijnsadviseur of buurtwerker, in gesprek kunnen gaan. Start wandeling vanaf Salvatori, Wagenstraat 33 Lisse. Rond 20.00 uur koffie met gebakje voor alle deelnemers.

Uit de krant