Met alle geweld een relatie is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie. |
Met alle geweld een relatie is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie. | Foto: pr

Gratis training: Met alle geweld een relatie

Algemeen

WEERBAAR • Voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met een vorm van geweld in hun relatie start op woensdag 4 april in Rijnsburg de training Met alle geweld een relatie. Deze training is ook erg geschikt voor vrouwen die dit willen voorkomen in een nieuwe relatie.

Heb je een relatie (gehad) met een partner die snel jaloers is, zowel charmant als afwijzend kan zijn, vaak zijn wil oplegt en wel eens slaat? Voel je je vaak niet gewaardeerd of snel geïntimideerd? Heb je het gevoel dat je vergeleken met vroeger niets meer kunt of vaak iets doet of juist achterwege laat om maar geen ruzie te krijgen? Hoop je dat het ooit verbetert? Ben je bang dat je misschien weer in een dergelijke relatie terecht komt? Dan is deze training misschien iets voor je. Deelnemen betekent niet automatisch dat je je relatie moet beëindigen. Dit advies krijg je vaak van buitenstaanders, maar lotgenoten begrijpen dat het ingewikkelder ligt. Wel is het belangrijk dat het geweld stopt en dat je weerbaarheid vergroot wordt.

Geweld in een relatie kan gaan over lichamelijk geweld (slaan, schoppen), geestelijk geweld (intimideren, vernederen, de baas spelen) of seksueel geweld (gedwongen worden tot seks). De training is gericht op het krijgen van inzicht in de spiraal van geweld, het verhogen van weerbaarheid (power), het herwinnen van zelfrespect en zelfwaardering, het doorbreken van isolement en het voorkomen van psychische problemen.

Praktische informatie
Datum: woensdag 4 april 2018
Aantal bijeenkomsten: 10
Tijd: 9.30 uur – 11.30 uur
Locatie: Rijnsburg
Kosten: geen
Van te voren vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Voor aanmelden of vragen: 071-8908888 (afdeling preventie) via mail: preventie.leiden@rivierduinen.nl of kijk op www.rivierduinen.nl. Aanmelden kan ook via: www.kwadraad.nl. De organisatie van de cursus is in handen van GGZ Rivierduinen en Kwadraad, Maatschappelijk Werk.

Uit de krant