Afbeelding

Alzheimer Café over 'Het zelfgekozen levenseinde bij dementie'

Algemeen

DEMENTIE • Het Alzheimer Café Teylingen-Noordwijkerhout gaat maandag 12 maart over 'Het zelfgekozen levenseinde bij dementie'. Een beladen onderwerp dat de afgelopen jaren herhaaldelijk in het nieuws is geweest.

Een thema waar nog volop over wordt nagedacht en waar verschillende meningen over zijn. Wat staat erover in de wet? Hoe wordt erover gedacht door artsen die een eventuele euthanasie dienen uit te voeren? Wij gaan hierover graag met belangstellenden in gesprek.

Allereerst bekijken we een video. Professionals, patiënten en mantelzorgers belichten vanuit verschillende invalshoeken het thema. Hierna gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen. De leiding van deze avond is in handen van Yvonne Martens (specialist ouderengeneeskunde) en Willy Gillissen (wijkverpleegkundige).

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Adres: Puyckendam, Pilarenlaan 4, 2211NA Noordwijkerhout. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie: Mevrouw C. van Noort, 06-10918151.

Uit de krant