Saamhorigheid tijdens NL Doet | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Het team dat bij de Oude School aan de slag ging in de tuin. | Foto: Arie in 't Veld
Het team dat bij de Oude School aan de slag ging in de tuin. | Foto: Arie in 't Veld (Foto: Arie in 't Veld)
Vrijwilligers

Saamhorigheid tijdens NL Doet

SAMEN • Het Oranje Fonds organiseert sinds enkele jaren het evenement NL Doet. Dat is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Lisse was het in elk geval ook een evenement dat de nodige medewerking kreeg. Mensen staken vrijdag en zaterdag op meerdere plekken de handen uit de mouwen.

Door Arie in 't Veld

Dat gebeurde onder andere bij manege Puntenburg, Rustoord, de scouting, basisschool De Waterval, Stichting SterkSaam en bij De Oude School. Erg aansprekend was de inzet van de groep die zich spontaan had aangemeld om de tuin van het door Plan4 verworven schooltje aan de Heereweg eens flink onder handen te nemen. Voor die (openbare) tuin is een ontwerp gemaakt door Angela Warmerdam, maar voordat dit ontwerp kan worden uitgevoerd moet er heel wat worden gedaan aan de oude groei en bloei.

Op sommige plaatsen is de tuin overwoekerd door hoog opschietend onkruid en wildgroei van planten, struiken en boomstronken. Er was dus werk zat voor de vrijwilligersgroep onder leiding van Wout Ruigrok en Iet Langeveld die deze klus oppakten.

Het gesnoei leverde nog best wat hoogtepunten op, waaronder een fiets die door Aad Onderwater uit het struikgewas werd opgevist (zie foto onderaan). Het kennelijk door onverlaten over het hek gegooide ijzeren ros moet daar al jaren hebben gelegen, gezien het feit dat er fors in het struikgewas geknipt moest worden om het ding tevoorschijn te halen.

Het werk aan de tuin is nog niet klaar, dus wordt gehoopt dat vrijwilligers zich blijven melden om eens flink in de tuin aan de slag te gaan van een gebouw dat jarenlang flink in de schijnwerpers stond.

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Er waren ruim 9800 klussen aangemeld voor de editie van 2018.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>