Door de hal geschikt te maken voor padel wordt de bezettingsgraad wellicht hoger.
Door de hal geschikt te maken voor padel wordt de bezettingsgraad wellicht hoger.

Exploitatieproblematiek tennishal Ter Specke mogelijk opgelost

Politiek

ACCOMMODATIES • De kans bestaat dat de exploitatieproblematiek van de tennishal op Ter Specke wordt opgelost.

Door Arie in 't Veld

Dat bleek tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën, waarbij Wim Slootbeek van de VVD het woord vroeg. Hij zei het fijn te vinden dat er dankzij een eerder ingediende motie en de constructieve opstelling van de LTC beweging is gekomen in dit lastige dossier. "In mei vorig jaar zei de wethouder nog dat alles al in onderzoek was, maar we kregen de motie toch goedgekeurd en daar ben ik nu erg blij om. We stellen vast dat er beweging in komt, mede dankzij een constructieve medewerking van de LTC. Multifunctioneel gebruik van de hal gaat niet lukken en verwijderen van de kap leidt tot kapitaalvernietiging, dus dat gaan we ook niet doen." Slootbeek zei ook dat het anders ligt nu er van de LTC het voorstel is om de hal jaarrond te huren. "Men wil dan ook een paar padelbanen aanleggen en daarmee een markt aanboren waar toekomst in zit. Men is duidelijk van plan er wat van te maken en de exploitatie te verbeteren. Overigens zijn er ook al drie jaar klachten over de verwarming en moeten we meedenken over een oplossing."

Padel is sport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, lijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld wordt. Het is een mix van tennis en squash. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt.

Kansen
Wethouder Cees Ruigrok zei over het onderwerp dat er veel acties in gang zijn gezet om de bezetting van de hal te verbeteren, maar dat het pas met het nieuwe bestuur flink aan de bak is gegaan. "En er liggen kansen. Voor het financieren zal een stichting in het leven worden geroepen en ik denk dat het een succesvolle exercitie wordt."

Kees van der Zwet van het CDA hield een slag om de arm en greep terug naar de geschiedenis toen de zogenoemde ricochetbanen van de hal aan de Sportlaan ook de exploitatie konden oplossen; dat is toen misgegaan. Ruigrok constateerde evenwel een positieve grondhouding en zal de plannen verder uitwerken met de vereniging.

Uit de krant