Lex Niekel vertelt over zijn reis naar China per trein.
Lex Niekel vertelt over zijn reis naar China per trein. Foto: pr

Van Rode Plein naar Chinese Muur: lezing van reizend schrijver Lex Niekel

Cultuur

CHINA • In de bieb is reizend schrijver Lex Niekel zondag 18 maart te gast om 13.30 uur. Hij vertelt deze middag over zijn boek 'Van Rode Plein naar Chinese Muur'.

In dit reisverslag neemt Lex de lezer achtduizend kilometer lang mee op reis van Moskou naar Beijing over ongetwijfeld de mooiste, meest afwisselende en interessante spoorbaan van Rusland naar China: de Trans-Mongolische spoorlijn. Het boek is een inspiratie voor iedereen die overweegt de beroemde reis zelf eens te maken.

Lex wisselt beschrijvingen van de bijzondere landschappen en indrukwekkende bezienswaardigheden af met historische anekdotes. Tijdens zijn reis maakt hij kennis met de enge inwoners van Moskou, het optimisme van de jonge Mongoolse bevolking en de soms luidruchtige en opdringerige inwoners van China.

Van Rode Plein naar Chinese Muur is meer dan alleen een reisboek. Lex laat ook zien wat een reis met de Trans Mongolië Express met je als persoon doet. Een must have dus voor reisliefhebbers die inspiratie zoeken in de belevenissen van andere wereldreizigers. De toegang is gratis.

Lex Niekel (1957) is geboren en getogen in Amsterdam en woont nu in Lisserbroek. Lex combineert zijn schrijftalent met zijn passie voor sport en reizen. Als fervent sportliefhebber interviewde hij voormalige topsporters als Jacco Eltingh, Dennis van der Geest, Wim Jonk, Kim Staelens, Robert Eenhoorn en Renske Endel. Maar het liefst schrijft hij over zijn treinreizen.

De Bibliotheek Bollenstreek vestiging Lisse is van oktober tot april elke zondag open van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag organiseren we geregeld lezingen en optredens, kijk voor meer informatie op www.bibliotheekbollenstreek.nl

Uit de krant