Met zadelhoesjes en koffie vestigt D66 fietsers en andere reizigers op het beleid van de partij ten aanzien van fietser en goed openbaar vervoer.
Met zadelhoesjes en koffie vestigt D66 fietsers en andere reizigers op het beleid van de partij ten aanzien van fietser en goed openbaar vervoer. Foto: PR

D66 Lisse deelt koffie en zadelhoesjes uit in aanloop naar de verkiezingen

Politiek

VERKIEZINGEN • In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart onderstreepte D66 Lisse op een ludieke manier het belang van fietsen en goed openbaar vervoer. Op dinsdagochtend 13 maart kleurde Lisse wit-groen van de fietszadelhoesjes en werd er koffie uitgedeeld bij bushaltes.

Het fietsen krijgt voorrang in Lisse, zo staat in het verkiezingsprogramma van D66. "We willen veilige fietspaden, veilige routes naar scholen, extra fietsparkeerplaatsen en het fietsen stimuleren. Het is goed voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Binnen Lisse ben je op de fiets bovendien vaak sneller dan met de auto. En zo'n zadelhoesje maakt het allemaal wat comfortabeler!", aldus Jacqueline van Dooren, nummer twee op de kandidatenlijst. Samen met collega Tim Ravesteijn, nummer vier op de lijst, ging ze in alle vroegte en nattigheid op pad. Mensen die op de bus stonden te wachten konden rekenen op een kopje koffie. "Goede verbindingen naar de steden zijn belangrijk voor Lisse. Veel mensen werken buiten Lisse of gaan er naar school. Goede verbindingen voor auto's én openbaar vervoer, blijven onze aandacht houden en we richten met name op de duurzame manieren van vervoer."

Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op lisse.d66.nl

Uit de krant