Afbeelding
Foto: pr

ISD Bollenstreek breidt digitaal loket uit

Algemeen

PARTICIPATIEWET • De ISD Bollenstreek (ISD) heeft met ingang van 15 maart het Digitaal loket op haar website uitgebreid. Dat betekent dat burgers uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen via het Digitaal loket eenvoudig aanvragen kunnen indienen voor méér onderdelen van de Participatiewet (PW).

Het digitaal en eenvoudig indienen van een aanvraag is een wens van het dagelijks bestuur van de ISD. De nieuwe mogelijkheden voor een digitale aanvraag zijn: bijzondere bijstand voor advocaatkosten, kosten van curatele, bewindvoering en/of mentorschap, budgetbeheer, persoonsondersteunend budget en inspanningspremie.

Via het Digitaal loket op de website van de ISD is het al langer mogelijk om een bezwaar, klacht of mutatie in te dienen of vakantie aan te vragen (als de burger een bijstandsuitkering van de ISD ontvangt).

De nieuwe formulieren bieden een aantal voordelen: de formulieren zijn eenvoudiger; het is niet nodig bewijsstukken mee te sturen; de controle vindt achteraf plaats; tijdens het invullen krijgt de aanvrager direct een melding (met uitleg waarom) als duidelijk is dat hij/zij geen recht op de vergoeding heeft en klanten met een PW-uitkering van de ISD hoeven minder gegevens in te vullen.

Om gebruik te maken van het digitaal loket is een DigiD noodzakelijk. DigiD is een persoonlijke inlogcode voor de hele overheid.

Naast de digitale aanvraagformulieren blijven ook de papieren aanvraagformulieren bestaan. Heeft een aanvrager ondersteuning nodig bij het invullen van de digitale formulieren? Dan kan dat bij de Snelbalie van de ISD, bij het Lokaal Loket van Hillegom en Lisse, bij de gemeente of bij de bibliotheek.

ISD vraagt haar klanten of deze nieuwe werkwijze bevalt.Daarom vragen ze hen eventuele opmerkingen of verbetersuggesties over de digitale formulieren te mailen naar info@isdbollenstreek.nl.

Uit de krant