Overal ter wereld worden wedstrijden tussen scoutinggroepen gehouden. Binnenkort zijn in Nederland de Regionale Scoutingwedstrijden. |
Overal ter wereld worden wedstrijden tussen scoutinggroepen gehouden. Binnenkort zijn in Nederland de Regionale Scoutingwedstrijden. | Foto: pr

Scouts doen mee aan Regionale Scoutingwedstrijden in Bentveld

Verenigingen

WEDSTRIJD • Jaarlijks strijden verschillende Scoutinggroepen uit de regio Hollands Midden tegen elkaar bij de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Dit jaar vindt het evenement voor de 19e keer plaats, van 6 t/m 8 april op scoutingterrein 'Het Naaldenveld' in Bentveld.

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. En tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden dagen de scouts elkaar uit, om te laten zien wat ze kunnen. Ruim 350 water- en landscouts (11-15 jaar) en 150 vrijwilligers komen het weekend samen om te strijden wie de beste scouting-survivalskills heeft. En uiteraard allemaal om punten te verzamelen, wedstrijden te winnen en uiteindelijk met de meeste punten het weekend winnen. Alles staat in het teken van kamperen, navigatie (kaart en kompas lezen en gebruik van GPS) en uitdagende moderne scoutingspellen. De scouts doen alles zelf, van tent opzetten en navigeren tot koken. En uiteraard is een weekend niet compleet zonder interactief thematheater en kampvuur in de kampvuurkuil. De winnaar van de RSW mag vervolgens in het Pinksterweekend deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden. De RSW is voor veel scouts uit de regio het hoogtepunt in het scoutingjaar.

Uit Hillegom en Lisse doen in totaal vier scoutingclubs mee: Graaf van Lynden, Lisser Kaninefaten en Scoutinggroep Shawano's uit Lisse en Tjarda Hillegom.

Uit de krant