Tijdens de eerste les kregen de leerlingen uitleg over het vlogproject. Uiteindelijk gaan ze zelf ook vloggen.
Tijdens de eerste les kregen de leerlingen uitleg over het vlogproject. Uiteindelijk gaan ze zelf ook vloggen. Foto: pr

Vloglessen van Jongerenwerk Lisse op het Fioretti College

Onderwijs

ONLINE • Met de kick-off op 19 maart startte het Jongerenwerk Lisse samen met het Fioretti College een nieuw project dat zich richt op de trend van dit moment: vloggen.

Vloggen is het maken van een videoblog. Vloggers vertellen een verhaal voor de camera. Het is een korte en krachtige manier om onder de aandacht te komen om zodoende een flink aantal volgers te genereren. Binnen het Fioretti wordt vloggen als een nieuwe 'kunstvorm' bestempeld. Beautyvloggers, slaapkamervloggers, straatvloggers of gelegenheidsvloggers, ze komen in alle soorten en maten voor. Door deze vlogs te bestuderen, leert een drietal havo 2-klassen hoe zij zichzelf kunnen presenteren voor de camera. Tijdens de vlogles worden verschillende onderdelen van het vloggen uitgelicht: 'online veiligheid', maar ook 'hoe profileer ik mezelf online'. De jongeren bepalen in samenspraak met docenten en de jongerenwerker welke onderdelen en thema's ze van het vloggen willen behandelen tijdens de lessen. Nu de kickoff-week voorbij is, volgen er een vier werkweken waarin de leerlingen zich verdiepen in het vloggen. De jongeren werken tijdens deze lessen toe naar een eindpresentatie. Deze wordt na de meivakantie door de leerlingen in dienstencentrum De Greef (Ruishornlaan 21) gegeven. De betrokken docenten en jongerenwerker fungeren als jury.

Facebook
Benieuwd naar het verloop van het traject en de eindpresentaties van de leerlingen? Houd de Facebook-pagina van Jongerenwerk Lisse in de gaten!

Uit de krant