Tijdens de Week van de Opticien kun je bij Specsavers Lisse een kijkje komen nemen wat het vak nou precies inhoudt.
Tijdens de Week van de Opticien kun je bij Specsavers Lisse een kijkje komen nemen wat het vak nou precies inhoudt. Foto: pr

Kijkje in de keuken bij Specsavers Lisse tijdens de Week van de Opticien

Zakelijk

OPLEIDING • Wie nu voor het beroep opticien kiest, is bijna zeker van een baan. Daarnaast is het een van de meest gevarieerde beroepen. Dat komt doordat je dagelijks schakelt tussen een vakkundige oogmeting, stylingadvies, de nieuwste technieken, zorg en commercie. Daarom opent Specsavers Lisse op vrijdag 20 april haar deuren voor iedereen die interesse heeft om te zien wat het werken in de dagelijkse praktijk van een optiekzaak allemaal inhoudt.

"Met een optiekdiploma op zak kun je tegenwoordig gegarandeerd aan de slag", zegt Jacques Gorter, opticien en mede-eigenaar van Specsavers Lisse. Van 16 tot en met 21 april vindt in heel Nederland de Week van de Opticien plaats. Gedurende de week kun je bij verschillende optiekzaken in Nederland een kijkje nemen, waaronder op vrijdag 20 april bij Specsavers Lisse. Daarnaast zijn belangstellenden die met hun beroepskeuze bezig zijn van harte welkom bij het Deltion in Zwolle om een proefles te volgen, en zo een indruk te krijgen van het vak. Aan bod komen de anatomie van het oog, wiskunde, theoretische optica en mode. Verder zijn er ervaren opticiens aanwezig die enthousiast zullen vertellen over hun werk.

Mbo niveau 4
Het optiekvak heeft een zekere status. Vaak wordt gedacht dat het een hbo-studie is en daardoor wellicht ook dat het te hoog gegrepen is. Dat het een mbo niveau 4-opleiding is die je in twee tot vier jaar kunt afronden, is vrij onbekend. Net als de vele mogelijkheden om verder te studeren: voor contactlensspecialist, optometrist, orthoptist of technisch oogheelkundig assistent. Maar denk ook aan functies als accountmanager en inkoper. Kijk voor meer informatie én om je aan te melden op www.opleidingopticien.nl.

Uit de krant