Wie ooit een mooie skeelertocht gaat maken, doet er goed aan zijn hoofd, polsen, ellebogen en knieën te beschermen. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.
Wie ooit een mooie skeelertocht gaat maken, doet er goed aan zijn hoofd, polsen, ellebogen en knieën te beschermen. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Foto: pr

Start skeelerseizoen in Lisserbroek

Activiteiten

BEWEGEN • IJs- en Skeelerclub Lisserbroek houdt zaterdag 7 april een open dag en geeft daarmee de aftrap voor een nieuw skeelerseizoen.

Van 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen op een van de mooiste skeelerbanen uit de hele regio terecht, aan de Hillegommerdijk 53 in Lisserbroek. Daar kun je informatie krijgen over het skeeleren en jezelf inschrijven voor een van de skeelertrainingen voor puppy, jeugd en volwassenen, en natuurlijk kan er vrij geskeelerd worden.

De laatste jaren zie je op straat heel veel jeugd maar ook volwassenen skeeleren zonder helm en bescherming van polsen, armen en benen. Dat kan bij een valpartij nare gevolgen hebben. Tijdens de trainingen van de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek wordt veel aandacht besteed aan het veilig beoefenen van deze steeds populairder wordende sport. Tijdens de open dag van zaterdag 7 april is iedereen van harte welkom om te komen skeeleren en kennis te maken met de vereniging. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Trainers en bestuursleden zijn aanwezig om aanwijzingen te geven en te vertellen over het trainingsprogramma. Op het middenterrein kan de jeugd zich uitleven met hockey op skeelers.

Jan van der Hoorn Schaatsen en skeelers is aanwezig met een kraam om alle technische vragen te beantwoorden over de te gebruiken materialen bij het skeeleren. Kinderen kunnen zich laten schminken, uitleven op het springkussen en krijgen gratis poffertjes. Tijdens de open dag is het mogelijk om lid te worden en in te schrijven voor een van de trainingen. De trainingen starten vanaf maandag 9 april en worden gegeven door een team van enthousiaste en deskundige trainers.

Uit de krant