V.l.n.r: Theo Ellermeijer, Frank Beelen en Marcel Ellermeijer
V.l.n.r: Theo Ellermeijer, Frank Beelen en Marcel Ellermeijer Foto: pr

De Beelen Groep neemt Ellermeyer over

Zakelijk

AUTOMOTIVE • De Beelen Groep – een van Nederlands grootste merkonafhankelijke autobedrijven – breidt haar dienstverlening uit door de overname van Ellermeyer. Ellermeyer is specialist in verandering, inrichting en aanpassing aan personen- en bedrijfsauto's, motoren, vaartuigen, woon- en kantoorinterieur.

De overname past in de strategie van De Beelen Groep van groei en diversificatie van de after sales activiteiten. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Frank Beelen, dga van De Beelen Groep: "De overname van Ellermeyer past in de strategische verbreding van de activiteiten van De Beelen Groep. Daarnaast kunnen onze bestaande activiteiten en die van Ellermeyer gezamenlijk nog sneller groeien. De naam Ellermeyer staat garant voor het optimaal ontzorgen van haar klanten. Het spreekt dan ook voor zich dat Ellermeyer onder eigen naam haar activiteiten binnen De Beelen Groep voortzet."

Leo Ellermeijer, algemeen directeur van Ellermeyer, deelt die visie: "Ik ben ontzettend blij met deze overname. Door onderdeel te worden van De Beelen Groep blijft de identiteit van Ellermeyer behouden en is een gezonde en duurzame toekomst voor de onderneming geborgd. Bovendien komt de onderneming terecht waar het hoort; bij een familiebedrijf dat al meer dan drie decennia kwaliteit en betrouwbaarheid vooropstelt."

Over Ellermeyer
Ellermeyer is een hoogstaand technisch autoaanpasbedrijf, gevestigd in Amsterdam en opgericht in 1946. Ruim 70 jaar geleden begonnen als autobeklederij is Ellermeyer uitgegroeid tot een onderneming waar technische ontwikkelingen nog hand in hand gaan met datzelfde vakmanschap en oog voor detail wat 70 jaar geleden het uitgangspunt van Ellermeyer was. Naast autoaanpassingen en bekledingen is Ellermeyer specialist in bedrijfswageninrichting, alsmede in autocomfortelektronica. De handelsactiviteiten van Ellermeyer vallen niet onder de overname en worden zelfstandig voortgezet. De overname van Ellermeyer heeft geen invloed op het aantal arbeidsplaatsen.

Over De Beelen Groep
De Beelen Groep is een succesvol automotive bedrijf dat ruim dertig jaar geleden is opgericht. Het bedrijf exploiteert in Rotterdam, Almere en Lisserbroek Athlon Service Centers. Op alle locaties is ook de werkplaatsformule Autocentrum Beelen aanwezig. De Beelen Groep houdt zich naast de werkplaatsconcepten bezig met wagenparkbeheer in de breedste zin van het woord.

Uit de krant