Vorig jaar leverde de toertocht met de scootmobielen veel blije gezichten op.
Vorig jaar leverde de toertocht met de scootmobielen veel blije gezichten op. Foto: pr

De Scootmobielen Bloementoertocht komt er weer aan

Activiteiten

REGIO • De leukste 'file' van de Bollenstreek rijdt dinsdag 24 april weer! Op die dag zullen zo'n 120 deelnemers uit de Bollenstreek, maar ook van ver daarbuiten, genieten van een toertocht door de bloeiende bollenvelden. Na enkele jaren waarbij de weergoden ons niet erg gunstig gezind waren, ziet het er nu beter uit. Een koud voorjaar waardoor we vrijwel zeker weer eens narcissenslingers kunnen gaan rijgen. En statistisch gezien kan het vanaf nu alleen maar warmer worden…. Dat belooft wat op 24 april.

Na een hartelijke ontvangst in het atrium van De Munnekeweij, met een kop koffie van de vrijwilligers van Topaz Munnekeweij, wordt om exact half elf het startschot gegeven en rijden we richting bollenvelden. Net als vorig jaar is FC Lisse met al haar vrijwilligers weer onze gastheer voor een lunch met soep, broodjes en levensliederen van dameskoor BroCante.

's-Middags gaan we langs bij restaurant Como & Co voor een lekker kopje koffie, thee of een glaasje jus, terwijl we genieten van de smartlappen van Dameskoor Geen Gehoor. Daar vandaan gaan we weer richting Noordwijkerhout. Hier worden alle deelnemers, na in ontvangst nemen van een medaille en een bloemetje, wederom ontvangen door de vrijwilligers van Topaz en muziek van The Melody Makers.

Terwijl de deelnemers genieten van een welverdiend drankje komt een heel bataljon chauffeurs en vrijwilligers op gang. Nadat de meeste scootmobielen maandagavond door vrachtwagens van Van Steijn, Van der Slot, en Meeuwenoord waren opgehaald, moeten deze weer retour. Ondertussen rijden taxi's van Taxi Brouwer en A-Tax De Vries af en aan om iedereen weer thuis te brengen. Al met al een helse klus!

Het bovenstaande wordt allemaal belangeloos gedaan en/of gefinancierd door onze sponsoren die deels al zijn genoemd. Maar wij noemen ook Fonds 1818, de gemeente Noordwijkerhout en Boekenstein Fysiotherapie voor hun financiële bijdrage. Welzorg die met hun monteurs en reserve scootmobielen zorgen dat iedereen de tocht kan voltooien. Buurtzorg en Marente die de hele dag ADL-hulp geven. De verkeersregelaars die speciaal zijn opgeleid. Jan de Kuijper voor de catering. De mensen van de EHBO. De heer Schouten van de schoenen met zijn versierde bus als bezemwagen. Flexteam Security voor hun auto met zwaailicht. Jac. A. Schrama voor de verzekering. De Jong Sierteelt voor de bosjes bloemen. Tino Stulen voor de prachtige foto's. En de vele vele vrijwilligers die wij hier niet bij naam kunnen noemen.

Als u zich nog niet heeft aangemeld voor de tocht; er is nog voldoende plaats en het is helemaal gratis! Aanmelden kan via Jaap Walen (tel: 06 538 372 62) of via het aanmeldformulier op de website van de stichting: www.debloemenslinger.nl. Maar snel handelen, want vol = vol.

Uit de krant