Dankzij hun mooie vierde plaats mag deze groep van de Lisser Kaninefaten door naar de landelijke wedstrijden met Pinksteren.
Dankzij hun mooie vierde plaats mag deze groep van de Lisser Kaninefaten door naar de landelijke wedstrijden met Pinksteren. Foto: pr

Lisser Kaninefaten 4e op Regionale Scouting Wedstrijden

Verenigingen

SCOUTS • Meer dan 50 groepjes scouts uit de regio Hollands Midden deden in het weekend van 6 t/m 8 april mee aan de jaarlijkse RSW op Scouting labelterrein Het Naaldenveld. Een ploeg van de Lisser Kaninefaten behaalde daarbij een mooie vierde plek, en gaat daarmee door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren plaatsvinden. Ook de andere ploeg van de Kaninefaten had het goed gedaan en werd 31e.

Het thema van de wedstrijden was dit jaar 'Planet BIGBANG'. De deelnemers, allen tussen de 11 en 15 jaar, moesten op ruimte-missie om te voorkomen dat vier subplaneten op elkaar zouden botsen. Het hele weekend konden ze door het doen van opdrachten codes, en natuurlijk punten voor het klassement verzamelen. De scouts hebben onder andere boog geschoten en zijn van de kabelbaan geweest tijdens een postenspel, hebben een lekkere maaltijd gekookt en letters verzameld tijdens het zondagochtendspel. Op zaterdag stond traditiegetrouw de hike op het programma. Hierbij lopen de scouts aan de hand van verschillende routetechnieken van post naar post. Daarnaast was er tijd voor gezelligheid in de avonden met een groot kampvuur en een spelletje Hollandse Leeuwen.

Nadat op zondagmiddag de ruimte-missie tot een goed einde werd gebracht, volgde de spannende uitslag van de wedstrijden. Mede doordat het groepje van de Kaninefaten de hike geheel had uitgelopen behaalden ze met 1402 punten de vierde plek. De komende weken zal het groepje zich voorbereiden op hun deelname aan de LSW in de hoop ook daarbij net zo'n mooi resultaat neer te zetten.

Uit de krant