Samen met iemand die dat niet zelfstandig kan naar het zwembad: dat is Zwemmaatjes.
Samen met iemand die dat niet zelfstandig kan naar het zwembad: dat is Zwemmaatjes. Foto: pr

Zwemmaatjes als zwemmen alleen niet (meer) gaat

Zorg & Welzijn

BEWEGEN • 'Zwemmaatjes' is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation.

Lekker een uurtje het zwembad in, gaat niet voor iedereen even gemakkelijk. Er kan sprake zijn van gezondheids-, mobiliteitsproblemen of een klein sociaal netwerk, waardoor men het idee heeft nooit meer naar het zwembad te kunnen.

Speciaal voor deze groep wordt het project 'Zwemmaatjes' gehouden op 16 april, 28 mei en 18 juni. Deze activiteit duurt van 12.00 tot 13.00 uur (aanvang is 11.45 uur) en kost 5 euro per duo, inclusief een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger, uw maatje, op eigen tempo te bewegen in het warme water.

Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan gaan zwemmen. Aanmelden voor deze activiteit kan t/m 13 april via digitale inschrijving op www.sportfondsenlisse.nl. Of stuur een mail naar de buurtwerker Lisse, Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl.

Uit de krant