Overal in de wijk waren spelletjes en opdrachten uit te voeren.
Overal in de wijk waren spelletjes en opdrachten uit te voeren. Foto: pr

Jaarlijkse speurtocht bij de Lisbloem in teken van Sport & Spel

Onderwijs

Lisse n Leerlingen en ouders van c.b.s. de Lisbloem liepen afgelopen vrijdag een sportieve route door de wijk. De jaarlijkse speurtocht had dit keer een Sport en Spel-thema. Er werd gestart op het schoolplein waar de eerste sportieve opdracht al moest worden uitgevoerd, er werd geklommen over het klimrek. Door de hele wijk waren opdrachten te vinden. Sommige bij de juffen die verdeeld over de wijk Meerenburgh aanwezig waren, en andere opdrachten moesten uitgevoerd worden bij een van de vele speeltuintjes in de wijk.

Door Evelien van Bommel

Er moest onder andere gebasketbald worden, er kon een hockeyparcours gelopen worden, verderop mocht je doelschieten. Op de sportvelden van het Zuiderkruis werden tenniswedstrijdjes gehouden. Bij andere speeltuintjes kon je hinkelen of moest je door een tunnel kruipen. Tevens werd er bij twee leerkrachten touwtjegesprongen. De leerlingen konden zelfs een visje vangen bij juffen die bij de vijver zaten.

Voor de oudere leerlingen was er een vragenlijst met sportieve vragen en voor de onderbouw was er een fotolijst waar bij iedere opdracht een letter verzameld moest worden. Na afloop was er op het schoolplein nog tijd om van de speurtocht na te genieten met iets te drinken en wat lekkers als beloning.

Om deel te nemen aan de speurtocht moest iedereen minimaal 1 houdbaar product inleveren, wat resulteerde in een groot aantal volle dozen met levensmiddelen voor de lokale voedselbank. De speurtocht die de ouderraad van de school organiseerde ging eerder in september niet door, wegens het slechte weer. Ondanks dat het nu toch nog wel een beetje koud was, was het een geslaagde sportieve avond.

De uitgestelde speurtocht bracht iedereen volop in beweging!

Uit de krant