Vlnr: Bert, Rudy, Leo en Hans in de Heerekamer bij de boekpresentatie. |
Vlnr: Bert, Rudy, Leo en Hans in de Heerekamer bij de boekpresentatie. | Foto: Esther Akerboom

Nieuwste boek Leo Weijers feestelijk gepresenteerd

Cultuur

BOEK • De bekende oud-Lisser Leo Weijers bracht onlangs zijn nieuwe boek over popmuziek uit. Tijdens een feestelijke gelegenheid in restaurant De Heerekamer in Lisse overhandigde hij zaterdag zijn boek 'Zomerhit(te)', te midden van familie, vrienden en genodigden, aan drie speciale gasten.

Door Esther Akerboom

De meeste Lissers kennen Leo als presentator van de playbackshows in het Poelhuys en van Koninginnedag op het Raadhuisplein. Wat sommigen niet weten is dat hij een erkend pophistoricus is en inmiddels vijf boeken over popmuziek op zijn naam heeft staan. Na twee delen van 'Sounds of the sixties', 'Eeuwige Kerst' en 'Nederbiet Kompliet' reikte hij zaterdag met trots drie exemplaren van zijn nieuwste boek 'Zomerhit(te)' aan de befaamde Nederlandse zangers Bert Heerink en Rudy Bennet, en aan muziekhistoricus Hans Knot uit. Het staat vol met verhalen over zomerhits door de jaren heen. "Het loopt storm", vertelt Weijers enthousiast. "De lente is begonnen, het wordt weer mooi weer en mensen krijgen de zomer in hun hoofd. Iedereen heeft wel herinneringen bij een favoriete zomerhit, zoals een vakantieliefde. Zelf heb ik veel favoriete zomerhits. Ik heb daardoor dan ook veel herinneringen aan vriendinnetjes van vroeger," grapt hij met een knipoog naar zijn vrouw.

Rudy Bennett, vooral bekend van 'The Motions' die volgens Weijers de beste Nederbeat aller tijden maakten, mocht als eerste een exemplaar in ontvangst nemen. De zomerhit Long hot summer' die hij zong met de band Galaxy-Lin wordt in het boek besproken en Rudy verklaarde daar erg blij mee te zijn. Oud-zanger van Vandenberg en zanger van Nederlandstalige hits Bert Heerink was nog net op tijd vanwege de files naar Keukenhof. Ook hij complimenteerde Weijers met zijn boek waarin een stuk over zijn zomerhit 'Juli July' staat. Ook muziekhistoricus en auteur Hans Knot, ontving een exemplaar en zei Weijers vooral te blijven schrijven. En dat is hij ook zeker van plan. "Ik heb alweer twee nieuwe ideeën", vertelt hij."er komt nog een vervolg op Nederbiet Kompliet en eentje over het beste popmuziekjaar 1967."

Op 21 mei houdt Leo Weijers in Duyckercafé in Hoofddorp een lezing, waarbij veel hits gedraaid worden.

Uit de krant