Gezellig langs de bollenvelden op een oldtimerbrommertje.
Gezellig langs de bollenvelden op een oldtimerbrommertje. Foto: pr

Op de oldtimerbrommer door de Bollenstreek

Activiteiten

TOERTOCHT • Oldtimer Bromfiets Club, www.obcbollenstreek.nl, houdt zondag 22 april tijdens het corsoweekend een van haar vele bromfietsritten.

Het betreft een 60 kilometer lange open rit, waardoor ook niet-leden met een oldtimerbromfiets mee mogen doen. Bij de vorige edities werden er meer dan 75 deelnemers verwelkomd uit verschillende delen van het land. Elke deelnemer krijgt voor aanvang een routebeschrijving mee. Verder wordt de route gemarkeerd met gekleurde bordjes op de kruisingen. Hierdoor kan elke deelnemer zijn of haar eigen tempo bepalen en stoppen wanneer gewenst. Men kan dan optimaal genieten van de prachtige Bollenstreek. Voor de uitvallende bromfietsen is er een noodnummer van de bezemwagen. De uitvaller wordt dan, met bromfiets, terug naar de startplaats gebracht.

Wie in bezit is van een bromfiets die ouder is dan 20 jaar, wordt uitgenodigd langs te komen voor de ontspannende tourrit op zondag 22 april. Het verzamelpunt is: Herenweg 124b in Noordwijkerhout. Vanaf 10.00 uur kunt u zich inschrijven, kosten 5 euro per bromfiets, om vervolgens vanaf 11.30 uur te vertrekken voor deze kleurrijke rit. Achteraf is er gelegenheid om na te praten met medeliefhebbers onder het genot van een drankje.

Uit de krant