Het Adamas Inloophuis zoekt vrijwilligers die gastvrouw of -heer willen worden. Een speciale training hiervoor start in juni.
Het Adamas Inloophuis zoekt vrijwilligers die gastvrouw of -heer willen worden. Een speciale training hiervoor start in juni. Foto: pr

Training voor vrijwilligers Adamas Inloophuis

Human Interest

GASTVROUW/HEER •  Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep is op zoek naar nieuwe gastvrouwen of gastheren voor 4 uur in de week. Eenmaal per jaar traint het inloophuis nieuwe vrijwilligers en de basistraining start in juni.

Wat betekent het om gastvrouw of -heer te zijn bij Adamas? Het betekent dat je er bent voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Samen werk je met leuke en betrokken collega's en professionals aan het gezamenlijk doel: onze gasten weer in hun kracht te laten komen door behoeftegerichte activiteiten aan te bieden. Het werk als vrijwilliger is, mooi, leerzaam, uitdagend, wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend (zoals bij iedere baan), bijzonder en ook leuk. Je bent er voor een ander, maar óók voor jezelf. Er is ruimte voor jouw eigen talenten en ontwikkeling. Door workshops, trainingen en werkervaring krijg je als vrijwilliger de mogelijkheid om te groeien in je werk, maar ook in wie je bent.

Marcia de Groot (50), woonachtig in Lisse is zo'n vrijwilliger. "Adamas is een plek om te groeien en bloeien! Adamas heeft mij zoveel gebracht, ik leer nog steeds iedere dag en vind het geweldig om het verschil te kunnen maken. Niet alleen voor gasten en naasten, ook voor vrijwilligers. Vrijwilligers zetten zich met passie en liefde in om het verschil te kunnen maken voor gasten en naasten."

Ook Jolanda Hessling (59) uit Hillegom zet zich in voor Adamas Inloophuis. "Gastvrouw zijn bij het Adamas heeft mijn leven verrijkt. Een luisterend oor kunnen zijn, een verdiepend gesprek aangaan met onze gasten is niet alleen voor hen waardevol, maar ook voor mij. Het is fijn om te zien hoe je iemand weer in zijn/haar kracht ziet komen."

Interesse om gastvrouw of -heer te worden? Meld je aan via: https://www.adamas-inloophuis.nl/steun-ons/word-vrijwilliger.

Uit de krant