Afbeelding
Foto: pr

Brandweer Lisse zoekt nieuwe vrijwilligers

Algemeen

KAZERNE • Tijdens Koningsdag (vrijdag 27 april) kleurt Lisse niet alleen oranje, maar ook rood. Kazerne Lisse van Brandweer Hollands Midden zal namelijk op de Havendwarsstraat van 12.00 - 13.30 uur aandacht vragen voor de werving van nieuwe vrijwilligers.

Kazerne Lisse is op zoek naar vrijwilligers die het belangrijk vinden dat mensen en dieren in nood geholpen worden en die graag iets willen betekenen voor de samenleving. De brandweer is 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te garanderen. Naast het blussen van branden en het redden van mens en dier, verleent de brandweer ook hulp bij ongevallen. Denk aan verkeers- en waterongevallen, milieucalamiteiten, ongevallen met gevaarlijke stoffen en schade of dreiging door natuurgeweld.

Wie zoeken we?
Bij de kazerne Lisse is per direct plaats voor nieuwe vrijwilligers, zowel voor mannen als voor vrouwen vanaf 18 jaar. Met name tijdens kantooruren zijn ze op zoek naar nieuwe collega's. Er wordt verwachten dat een vrijwilliger minimaal drie dagen per week op kantoortijden in Lisse beschikbaar is om uit te rukken bij een incident. Naast beschikbaarheid tijdens kantooruren is het ook een pre als er ook in de avonden, nachten en weekeinden een bijdrage kan worden geleverd. Naast de beschikbaarheid overdag moeten kandidaten minimaal beschikken over een vmbo-diploma en de Nederlandse taal beheersen. Omdat de brandweer vaak onder zware en moeilijke omstandigheden optreedt, is een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid een absolute voorwaarde.

Word jij de nieuwe collega van kazerne Lisse?
Ben je benieuwd wat het werk van de brandweer inhoudt? Kom dan tijdens Koningsdag tussen 12.00 en 13.30 uur naar de Havendwarsstraat in Lisse. Vrijwilligers van de kazerne Lisse zijn aanwezig om alle vragen beantwoorden. Kun je 27 april niet? Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een oefenavond van kazerne Lisse. Aanmelden kan bij Arco Tuinier, ploegchef kazerne Lisse, via 06 1992 1052 of via de mail: arco.tuinier@brandweer.vrhm.nl.

Bekijk onze website voor meer informatie en het sollicitatieformulier.

Uit de krant