Afbeelding
Foto: pr

Da Capo gestart met Music Kids na succesvolle Info & Fundag

Verenigingen

OPEN DAG • Het was een drukte van jewelste zaterdag 14 april bij Da Capo in het Speelkwartier.

"Alleen daarmee kunnen we al zeggen dat de info en funmiddag ook in 2018 een groot succes is geworden", meldt de vereniging. Die middag was het slot van de muzieklessen die de dirigent van Jong Da Capo heeft verzorgd op basisscholen de Tweemaster in Lisse en De Reiger in Lisserbroek.

Natuurlijk kon iedereen die geïnteresseerd is in muziek maken een kijkje komen nemen. In de grote zaal waren alle instrumenten uitgestald en de kinderen mochten alles uitproberen. Leden van de harmonie en de Show- en Marchingband hielpen de kinderen hierbij en gaven uitleg.

Jong Da Capo heeft twee keer een concertje gegeven, waarbij de leerlingen die nog niet zo lang bij Da capo muziekles krijgen konden laten zien dat je ook in het orkest mee kan spelen als je nog niet heel veel lessen hebt gehad. Ook de twirlsters van Da Capo waren aanwezig en ze hebben mooie optredens laten zien.

Tijdens deze middag zijn een hoop kinderen enthousiast geworden en op vrijdag 20 april is de eerste les van 'Music Kids' gestart. Tijdens de negen weken die deze muzikale vorming duurt krijgen ze muziekles over alle instrumenten, leren ze noten lezen, krijgen ze blokfluitles en gaan ze natuurlijk ook kennismaken met de vereniging.

Kinderen die deze middag hebben gemist, en toch willen leren om een instrument te spelen bij een muziekvereniging, dan staat er meer informatie op www.dacapolisse.nl. Music kids is ook na de eerste les nog open voor nieuwe inschrijvingen. Een mailtje sturen kan altijd naar: opleidingen@dacapolisse.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant