Afbeelding
Foto: pr

Muziek in Tijden van Oorlog: voorstelling met Bram van der Vlugt als verteller

Algemeen

Bij Theater Floralis is maandag 30 april Muziek in Tijden van Oorlog te zien. Muziek is overal en van alle tijden. Waar ook ter wereld, zelfs in tijden van oorlog wordt er muziek gemaakt. Of misschien wel júist. Deze speciaal samengestelde voorstelling gaat over muziek in de oorlog.
 

Oorlog van toen en oorlog van nu. Bram van der Vlugt vertelt. Over muziek in de kampen en over de Nederlandse dirigent Willem Mengelberg. Van der Vlugt & Co zetten gedichten op muziek. De pianist Tony Roe zal een gedeelte vertolken uit Quartet for the End of Time, een stuk dat Olivier Messiaen als krijgsgevangene componeerde in een kamp in Görlitz.

De Iraanse verhalenverteller Sahand Sahebdivani vertelt over de kracht van muziek in een oorlog. Lucas Dols komt spelen met Van der Vlugt & Co en namens Sounds of Change. Hij zal met Syrische muzikanten, o.a. Nawras Altaky die pas sinds kort in Nederland is, muziek maken en vertellen over de kracht van muziek in Syrië.

Een bijzondere avond. Geïnspireerd. Met kunstenaars van toen en nu, van daar en hier. Want muziek is er altijd. En overal.

Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar bij Grimbergen Boeken, in de winkel van AntiekePrenten.nl , Heereweg 215 en aan de balie van Floralis.

Theater Floralis, www.floralislisse.nl, Floralisplein 69 (navigatie Grachtweg 75) Lisse. Zaal open 20.20 uur, aanvang; 20.30 uur, toegangsprijs: 17,50 euro, vrije stoelkeuze, geen pauze.
 

Uit de krant