Afbeelding
Foto: pr

Show- en Marchingband Da Capo bij Koningsdag Hoofddorp

Verenigingen

MUZIEK • Show- en Marchingband Da Capo heeft vrijdag 27 april de start van Koningsdag bij winkelcentrum Floriande in Hoofddorp muzikaal ingeluid.

Omdat Koningsdag een feestdag is voor iedereen, was dit ook een mooie gelegenheid voor Da Capo om de jeugdleden mee te laten doen. Na het inspelen werd opgesteld op het Genderenplein voor het officiële gedeelte en een concert.

Rondom het plein was de vrijmarkt al gestart en men was nog druk bezig om alles in gereedheid te brengen voor de diverse activiteiten die op deze feestelijke dag zouden gaan plaatsvinden. Uiteindelijk was het zover, onder het toeziend oog van het college van de gemeente Hoofddorp, werd tijdens het spelen van het Wilhelmus de vlag gehesen.

Na het Wilhelmus heeft Da Capo nog een concert gegeven, waarvan enkele nummers samen met het jeugdorkest. Daarnaast speelde de Show- en Marchingband eigen repertoire, zoals enkele marsen en muziek uit de taptoeshow 'Flowering the World'.

Het was een geslaagde en mooie start van deze Koningsdag, waarbij de nieuwe lichting jonge muzikanten haar steentje heeft bijgedragen. Uiteindelijk is Da Capo weer vertrokken naar Lisse, na een oranje tompouce verorberd te hebben waar de organisatie op trakteerde.

Uit de krant