Wie zijn trouwring verloren is, kan bij de gemeente kijken of het voorwerp is gevonden.
Wie zijn trouwring verloren is, kan bij de gemeente kijken of het voorwerp is gevonden. Foto: pixabay

Beleid voor 'gevonden en verloren voorwerpen' wordt geharmoniseerd

Politiek

HLTsamen • De taken rond het registreren en bewaren van verloren en gevonden voorwerpen zijn in 2012 overgedragen van de politie naar de gemeenten. Hillegom, Lisse en Teylingen hebben hier destijds individueel afspraken over gemaakt.

Door Arie in 't Veld

Met het voorliggende document 'Beleidsregels verloren en gevonden voorwerpen' worden de beleidsregels voor de drie HLT-gemeenten geharmoniseerd.

In Lisse zijn hiervoor beleidsregels opgesteld en zijn de medewerkers van de Gemeentewinkel aangewezen deze taken uit te voeren. Bij de ambtelijke fusie tussen de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen is de uitvoering van deze taken neergelegd bij de receptie. De medewerkers van het team Informatiecentrum zijn namelijk belast met de receptiewerkzaamheden.

Papieren tijger
De taken rond gevonden en verloren voorwerpen werden in de drie HLT-gemeenten al grotendeels op dezelfde manier uitgevoerd. De werkwijze voor HLTsamen is dus nu geharmoniseerd. Voor de burgers een papieren tijger, want er verandert verder niets aan de manier om gevonden of verloren voorwerpen aan te geven.

Uit de krant