Zeven koninklijke onderscheidingen in Lisse | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Burgemeester Spruit omringd door de Lissers die een lintje kregen.
Burgemeester Spruit omringd door de Lissers die een lintje kregen. (Foto: Arie in 't Veld)

Zeven koninklijke onderscheidingen in Lisse

LINTJES • Burgemeester Lies Spruit heeft donderdag 26 april aan zeven inwoners van Lisse in het kader van de jaarlijkse Lintjesregen ter ere van Koningsdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zes van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en een tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Door Arie in 't Veld

Zo was er een onderscheiding voor de heer Albert Boot (61 jaar) die zich al meer dan 35 jaar inzet als vrijwilliger en bestuurslid bij carnavalsvereniging De Gaapstokken. Hij is daarnaast vrijwilliger (steward) bij FC Lisse en heeft jaren gewerkt als vrijwilliger bij kasteel Keukenhof waar hij het kasteel aankleedde met prachtige bloemstukken. Ook heeft hij met zijn team meegedaan aan de Samenloop voor Hoop in Hillegom en heeft hij veel geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Daarnaast is hij vele jaren bij clubhuis Ons Trefpunt betrokken geweest. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Eenzelfde onderscheiding viel mevrouw Ivonne Heeringa-Bruseker (67 jaar) ten deel. Zij is al meer dan 50 jaar betrokken bij het vrijwilligerswerk van de EHBO in Lisse. Zo neemt ze als EHBO'er assistentie bij diverse activiteiten in Lisse. Ook zette ze een aantal jaar geleden met enkele andere moeders Peuterspeelzaal De Bonte Kriel op. Daarnaast is ze actief geweest in het bestuur van de Hillegomse zwemvereniging en surfclub Como. Ook het Filmhuis in Lisse kan op haar inzet rekenen.

De heer Kees van Eijk (60 jaar) werd eveneens Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is al ruim 40 jaar actief als vrijwilliger. Zo was en is hij nog steeds betrokken bij de radiouitzendingen van Radio Norvicus voor de bewoners van zorgorganisatie Jeroen in het centrum van Noordwijk. Met collega-vrijwilligers zorgt hij ervoor dat er 50 uur per week radio wordt gemaakt voor de bewoners. Ook in Beinsdorp weten ze Van Eijk te vinden, hij verzorgt aldaar al 16 jaar het licht en geluid van toneelvereniging Ons Genoegen.

Mevrouw Tineke Van der Meulen (76 jaar) heeft zich sinds de jaren 60 ingezet voor vele activiteiten in de protestantse gemeenschap. Zo houdt zij zich onder andere bezig met het opzetten en leiden van het jeugdwerk en zette zij de rommelmarkt en boekenmarkt op. Ook is ze al 40 jaar betrokken als ouderling bij de gereformeerde kerk. Daarnaast is ze actief geweest als vrijwilliger bij het hospice Duin- en Bollenstreek en nam zij vijftien jaar plaats als penningmeester in het bestuur van Open Monumentendag.

De heer Frans van der Laan (70 jaar) zet zich al bijna 52 jaar op vele vlakken in als vrijwilliger bij FC Lisse. Hij is een verbindende factor binnen de voetbalclub en heeft bewezen dat hij een voorbeeld is van 'een leven lang FC Lisse'. Dat doet hij door volop te blijven voetballen en actief te zijn als vrijwilliger.

De heer Chris van Rooijen (66 jaar) is mede als voorzitter zeer betrokken geweest bij speeltuinvereniging Kindervreugd in Lisse. Tegenwoordig organiseert hij de sjoelavonden en het mozaïek steken in de speeltuin. Hij verzorgt als chauffeur wekelijks uitstapjes voor bewoners van wooncentrum Bolero en regelt sponsors voor extra activiteiten. Ook zijn vrijwillige inzet voor carnavalsvereniging De Gaapstokken en het rijden van ouderen voor de welzijnsorganisatie tekenen zijn actieve inzet.

Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd de heer Hans Kok (77 jaar) benoemd. Hij is vanaf 2000 intensief betrokken bij het historisch-cartografisch onderzoeksprogramma Explokart. Dit onderzoeksprogramma stelt zich ten doel het cartografisch erfgoed van Nederland te bevorderen. Hij is wereldwijd een ambassadeur van de Nederlandse cartografie. Daarnaast heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de herbouw na de brand van de historische Zemelpoldermolen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>