Weer een lid die zich uitzonderlijk voor WSL heeft ingespannen: Peter Meier's naam mag er bij! | Foto: Arie in 't Veld
Weer een lid die zich uitzonderlijk voor WSL heeft ingespannen: Peter Meier's naam mag er bij! | Foto: Arie in 't Veld Foto: arie in 't veld

Peter Meier aan de paal genageld

Algemeen

LISSE ♦ De Watersportvereniging Lisse bestaat 25 jaar en hield in dat verband onder andere afgelopen zaterdag een receptie in het verenigingsgebouw Het Redershuis. Het werd ook een dag waarop een der leden van de vereniging aan de paal werd genageld. Niks negatiefs. integendeel. Want die eer valt steeds te beurt aan leden die zich uitzonderlijk voor de vereniging hebben ingespannen. Dit keer was dat Peter Meier vanwege zijn tomeloze inzet als vrijwilliger voor de vereniging.

Door Arie in 't Veld

En er komt nog meer in het kader van het jubileum, zoals de Gondelvaart in augustus aanstaande die uiteraard spectaculaire beelden op kan leveren. De haven van WSV Lisse is opgezet in februari 1993. Als opvolger van de in 1963 opgerichte vereniging Uitermeer die in 1992 ophield te bestaan. Het vervolg was de oprichting van de Watersportvereniging Lisse met na veel inzet van de leden een moderne, goed uitgeruste haven, met een nieuwe sanitaire unit, water en elektra (16 amp) beschikbaar op elke ligplaats en al diverse keren hoog op de lijsten geplaatst van havens van Motorboot die hoog scoren.De vereniging telt 224 leden en beschikt over 170 ligplaatsen verdeeld over de buitenzijde van de haven en de binnenhaven. Vooral de ligplaatsen aan de buitenzijde hebben een extra aantrekkingskracht, omdat er veel pleziervaart voorbij komt.

Lange wachtlijst

De zelfwerkzaamheid staat bij de vereniging hoog in het vaandel. Daar draait men eigenlijk op. Getracht wordt alle voorkomende werkzaamheden in zelfwerkzaamheid met de eigen leden aan te pakken. De accommodatie is erg goed en uiteraard hoopt iedereen nog jarenlang op deze voet door te kunnen gaan en liefst ook nog wat te groeien, want de vereniging heeft een behoorlijk lange wachtlijst. Of en hoe dat ingevuld kan worden, zal de toekomst leren.

1200 passanten per jaar

Er wordt altijd hard gewerkt in en aan de Haven die jaarlijks 1200 passanten verwelkomt maar ook aan de toekomst. Zo moet over enkele jaren het huurcontract worden verlegd en wil de haven zich meer en meer profileren als entree van Lise via het water. Het in het seizoen verplaatsen van de rondvaartboten van de brug naar de WSV is ook het onderzoeken waard. Bij het maken van eventuele plannen wordt uiteraard de gemeente betrokken alsmede andere partijen waarmee men contacten onderhoudt die van belang zijn voor de vereniging en de haven.

Uit de krant