Afbeelding

Veteranenboek door Joep Derksen

Algemeen

Regio ♦ De in Teylingen woonachtige auteur Joep Derksen heeft 3 mei het 1ste exemplaar van het 'Veteranenboek Nieuwkoop' overhandigd aan burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop. Dit gebeurde in het gemeentehuis in bijzijn van de beschreven veteranen.

Het boek heeft als titel: 'Veteranen uit de gemeente Nieuwkoop; Acht decennia aan oorlogen en vredesmissies'. Buijserd stelde dat in het boek een "indrukwekkende serie belevenissen'' staan. Maar liefst 23 veteranen uit de verschillende dorpen van de gemeente Nieuwkoop vertellen hun persoonlijke verhaal over hun ervaringen tijdens oorlogs- en vredesmissies. (Lees het hele artikel op: www.lissernieuws.nl)

Of het nou tijdens de tweede wereldoorlog, Nederlands-Indië, Libanon, Afghanistan of Mali was. Buijserd was onder de indruk: ,,Het is goed, dat de auteur Joep Derksen van de Stichting Zinsnede heeft gevraagd, wat deze uitzendingen op jonge leeftijd voor gevolgen heeft gehad op latere leeftijd. In dit boek staat ooggetuigeninformatie.''

Vol lof is de burgemeester over de veteranen, die aan het boek hebben meegewerkt. ,,Het is heel moedig om uw persoonlijke verhaal toch te vertellen. Alles is op een gemakkelijk leesbare manier geschreven; ook de heftige stukken.'' In het boek van 104 pagina's staan niet alleen de verhalen, maar ook de foto's van de veteranen uit hun uitzendingstijd. ,,Laat dit boek een aansporing zijn voor anderen, om hun verhaal ook te vertellen'', besloot Buijserd.

Het boek 'Veteranen uit de gemeente Nieuwkoop; Acht decennia aan oorlogen en vredesmissies' is voor slechts 12,50 euro onder meer te koop bij de Primera-vestigingen in Ter Aar en Nieuwkoop. De opbrengsten gaan naar de Stichting Zinsnede, zodat in de toekomt meer waardevolle verhalen in boekvorm worden omgezet en zo voor het nageslacht behouden blijven.

Uit de krant