Henk Elfering, oudste lid van AV De Spartaan opende het clubgebouw.
Henk Elfering, oudste lid van AV De Spartaan opende het clubgebouw. Foto: Rob van der Linden

Regen geen spelbreker bij feest AV De Spartaan

Algemeen

Lisse ♦ De feestcommissie was zaterdag 28 april vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor het openingsfeest en de reünie bij atletiekvereniging De Spartaan. De enige zorg was het weer. Op zondag 29 april was er regen, veel regen. Het feest heeft er echter niet onder geleden, het was een geslaagde dag met veel hoogtepunten. Veel leden, oud-leden, sponsoren, partners en geïnteresseerden kwamen naar AV De Spartaan om met elkaar de opening van het clubgebouw te vieren.

Terwijl de jeugd na afloop van de spelletjes een heerlijk stuk taart kreeg, stond Anouk Kragtwijk klaar om twee liedjes te zingen, speciaal geschreven voor De Spartaan. Anouk is namelijk niet alleen journaliste en cabaretière, maar ook oud-atleet van de vereniging. Haar ervaringen van 400 meter hardlopen verwerkt in een liedje sprak zeer tot de verbeelding. Onder de paraplu's vandaan klonk een hard applaus. Ze moest met haar toetsenist wel wat improviseren vanwege het weer. Dat ging hen zeer goed af. Tijdens de speech van de voorzitter van de bouwcommissie Laurens van Schie was er veel aandacht voor de inzet van de vrijwilligers en de medewerking en samenwerking van Bouwbedrijf GJ van der Hulst, gemeente Lisse, buurvereniging The Flags en alle sponsoren. Later werd nog een een steen met alle samenwerkende partners en sponsoren onthuld.

Oud-voorzitter Jennifer Lem kreeg de eer om van Rabobank Bollenstreek een cheque te ontvangen van 10.000 euro. Met deze gift is De Spartaan enorm blij; het is zeer goed besteed. De nieuwe sportzaal en de inrichting van de kleedkamers zijn hier (deels) mee bekostigd. Namens de Rabobank Bollenstreek waren Paul Groen, directievoorzitter, en Henk de Jong, accountmanager team Agri en tevens looptrainer van de recreanten, aanwezig.

Ook Martin Hersman, de enthousiaste presentator van de dag, bleek een improvisatietalent. Met zijn vrolijke stem wist hij iedereen de juiste kant op te sturen. Na de speeches was het verzoek om richting het middenterrein te gaan. Een luid toeterend oud Volkswagenbusje trok de aandacht. Het stopte op het middenterrein en bouwvrijwilligers met bouwhelm stapten als een soort The A-team uit het busje om in een estafette de sleutel, ontworpen door jeugdlid Siebe Holleman, aan elkaar door te geven. Oudste Spartaan-lid Henk Elfering opende onder luid applaus het clubgebouw. Alle aanwezigen kregen een champagneglas om met elkaar te proosten. Net zoals in 1961 bij de opening van de sintelbaan bij De Spartaan klonk er driewerf hoera.

Uit de krant