Afbeelding
Foto: BK

1,4 miljoen bezoekers voor Keukenhof

Algemeen

Het seizoen had voor Keukenhof bijna niet mooier afgesloten kunnen worden. 's Werelds grootste bolbloemenpark sloot net als vorig jaar met 1,4 miljoen bezoekers. Praktisch eenzelfde aantal als vorig jaar.

Hoewel het voorjaar koud inzette kwamen de bezoekers toch in grote getale en bleef het doorstromen tot en met zondag 13 mei. Eigenlijk nog belangrijker dan de hoeveelheid mensen is het waarderingscijfer. 

Het park waarin service en vriendelijkheid hoog in het vaandel staan, werd door de bezoekers gewaardeerd met een 9.

Een ongelofelijk hoog cijfer. Het thema 'Romantiek' werd ook het hele seizoen bijzonder fraai vorm gegeven. Het ziet er naar uit dat 2019 even kleurrijk wordt, want het thema is dan 'Flower Power'.

Anjer en Zomerbloemenshow

Zorgde de Lelieshow al voor een kleurrijk slotakkoord in het Willem Alexander Paviljoen en was het in het Beatrix Paviljoen met zijn Orchideeën en Anthurium tot op de laatste dag een feest, dan zorgde de Anjer en Zomerbloemenshow nog voor een laatste stukje vuurwerk in het Oranje Nassau Paviljoen. 

De laatste bloemenshow in het Oranje Nassau Paviljoen van Keukenhof stond letterlijk boordevol met Anjers en de meest kleurrijke zomerbloemen waaronder schitterende pioenrozen, Lathyrus, Celiosa, Irissen, Statice, Asters en noem maar op. Hiermee werden ook de laatste Keukenhofbezoekers getrakteerd op een schitterend kleurenspektakel. Bijzonder in deze laatste bloemenshow was wel het assortiment Anjers. Een relatief klein product dat groots aanwezig was. En verrukt was iedereen van prachtige presentaties pioenrozen. Altijd weer een knappe prestatie van de kwekers om ze zo vroeg in rijke bloei te presenteren. Fragiel oogden de tafels met Lathyrus, de lievelingsbloem van wijlen prinses Juliana. Bezoekers kwamen ogen tekort.

Uit de krant