Afbeelding
Foto: pr

Jongeren praten in Leiden over zelfgekozen levenseinde

Verenigingen

DOODNORMAAL • De NVVE Jongeren organiseren op maandag 28 mei aanstaande Café Doodnormaal. De bijeenkomst vindt plaats in Stadscafé Van der Werff aan de Steenstraat 2 te Leiden, van 19.00 tot 21.00 uur.

Toen Wendy Bax als 26-jarige een regiobijeenkomst van de NVVE bezocht, werd ze verbaasd aangekeken door de overige, veel oudere bezoekers. Dit was confronterend voor haar. Iemand vroeg haar waarom ze er was; ze was immers zo jong! Wendy antwoordde dat ze ziek was. Ze vond het tijd voor een jongerenafdeling binnen de NVVE.

Om het gesprek over jongeren en het zelfgekozen levenseinde mogelijk te maken organiseren de NVVE Jongeren Café Doodnormaal. Of het nu gaat om het zelfgekozen levenseinde in de verre, of juist heel nabije toekomst. Of het gaat over jezelf, over familie of vrienden of om het principe van zelfbeschikking. Aan de hand van stellingen en casussen zal er tijdens Café Doodnormaal het gesprek worden aangegaan over het zelfgekozen levenseinde.

Mis het niet. Kom luisteren, meepraten en stel je vragen. Kijk voor meer informatie op: www.nvvejongeren.nl

Over de NVVE: De Nederlandse vereniging voor een vrijwillig levenseinde staat voor vrijheid van sterven. Zij zet zich in voor keuzemogelijkheden die leiden tot een waardig levenseinde. De NVVE heeft ruim 168.000 leden en overal in het land zijn in totaal honderdveertig vrijwillige medewerkers actief. Meer weten over de NVVE? Kijk dan op nvve.nl of volg de vereniging via (social) media en nieuwsbrief.

Uit de krant