Een gameverslaving gaat vaak gepaard met andere problemen.
Een gameverslaving gaat vaak gepaard met andere problemen. Foto: pr

Voorlichtingsavond over (game)verslaving

Algemeen

VERSLAVING • In Leiden is er op maandag 4 juni een gratis voorlichtingsavond over verslaving en psychische klachten. De bijeenkomst start om 19.30 uur in de Vredeskerk, Van Vollenhovekade 24 (2313 GG). Inloop vanaf 19.15 uur. Aanmelden is niet nodig.

Wist u dat 60 tot 80 procent van de volwassenen en jongeren met een verslaving ook andere psychische problemen heeft? Een verklaring kan zijn dat middelengebruik, gokken en gamen een vorm van zelfmedicatie is. Het kan ook zijn dat de verslaving ervoor zorgt dat iemand psychische problemen krijgt of deze erger worden.

Tijdens deze voorlichtingsavond wordt uitleg gegeven over verschillende vormen van verslaving, hoe dit te herkennen en wat de relatie met psychische klachten is. Een deskundige van Brijder Verslavingszorg en een ervaringsdeskundige geven een presentatie. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland. Voor meer informatie kunt u bellen met 071 514 74 20 of kijk op: www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda

Uit de krant