Op dit terrein, het Don Bosco-gebied, zijn 11 van de 12 kavels verkocht. Waarschijnlijk wordt de grond vlak voor de zomer bouwrijp gemaakt.|
Op dit terrein, het Don Bosco-gebied, zijn 11 van de 12 kavels verkocht. Waarschijnlijk wordt de grond vlak voor de zomer bouwrijp gemaakt.| Foto: archief - Arie in 't Veld

Veel te doen op projectgebied

Algemeen

BOUW • In Lisse zijn of worden de nodige projecten in gang gezet. Zoals met betrekking tot de Josephschool waarvoor nu nieuwbouw wordt gepleegd aan de Achterweg. In de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur heeft gemeentelijk projectleider Van Straaten het projectenboek gepresenteerd. Dit is een halfjaarlijkse presentatie van de grote projecten.

Door Arie in 't Veld

De verwachting is dat de huidige Josephschool in december naar het iets verderop gelegen nieuwe pand verhuist. Dan komt die locatie dus vrij en kunnen er 4 tot 6 bouwkavels worden gerealiseerd. Met 9 ton als resultaat voor de gemeente. De gemeenteraad kan een haalbaarheidsonderzoek van de plannen verwachten. Een belangrijk aspect in dit project is de afdracht van de vennootschapsbelasting die afgedragen moet worden als de gemeente winst maakt.

Don Bosco
Van het Don Bosco-gebied, ingeklemd door de Don Boscostraat en Ruishornlaan, is bekend dat de grond inmiddels aan ontwikkelaar Adriaan van Erk is geleverd. De bedoeling is dat twaalf kopers daar hun droomhuis kunnen bouwen. Het lijkt alsof het allemaal niet opschiet, maar volgens projectleider Van Straaten van de gemeente zijn elf van de twaalf kavels verkocht, maar de nutsbedrijven en het bouwrijp maken kosten meer tijd dan voorzien. Waarschijnlijk in juni wordt gestart met het bouwrijp maken en in november start de bouw.

Elka
Dan het Elka-project van 26 appartementen, 14 eengezinswoningen en 40 ligplaatsen voor boten. De raad wilde onderzocht hebben of een halfverdiepte parkeergarage mogelijk was. Of het gebouw verschuiven om de hoogte op te vangen in verband met de klachten van de omwonenden. Begin 2017 waren er inloopbijeenkomsten met tot gevolg 31 inspraakreacties en 300 inschrijvingen. En een petitie van de participatiegroep Verweer Elka-plan. Belangrijkste bezwaarpunten waren de bouwhoogte, toename van het verkeer en schaduwwerking. Als de raad akkoord gaat met het plan van aanpak kan deze zomer nog het bestemmingsplan worden aangepast.

Nieuw Meerzicht
Het plan Nieuw Meerzicht vlakbij de Greveling bevindt zich nog in initiatieffase met ontwikkelaar Timpaan. Een stedenbouwkundig plan is op papier gezet met de bouw van maximaal 23 woningen, maar er zijn nog diverse facetten die moeten worden opgepakt om te voldoen aan de voorwaarden die met de participatiegroep zijn afgesproken. Rond oktober zal er meer duidelijkheid over het definitieve plan zijn.

Uit de krant