Coördinatiecommissieleden Kees van Oeffelen (links) en René van Kesteren hebben ontiegelijk veel zin in de jubileumeditie van de Bollenstreek Classic.
Coördinatiecommissieleden Kees van Oeffelen (links) en René van Kesteren hebben ontiegelijk veel zin in de jubileumeditie van de Bollenstreek Classic. Foto: pr

Jubileumeditie 'Bollenstreek Classic': deelnemers kiezen goed doel

Activiteiten

KLASSIEKER • "Mis hem niet!, de tiende editie van de populaire 'Bollenstreek Classic' door de Duin- en Bollenstreek én het Groene Hart". Zo brengen de organiserende coördinatiecommissieleden Kees van Oeffelen en René van Kesteren de recreatieve wielerklassieker onder de aandacht.

Op zondag 3 juni daagt de Lissese Ren- en Toervereniging 'De Bollenstreek' fietsliefhebbers van allerlei pluimage uit voor uitgepijlde toertochten over afstanden van 55, 85 of 135 kilometer door fabelachtig Hollands natuurschoon. Ook dit jaar wil de organisatie een deel van de opbrengst van de inschrijvingen doneren aan een ideëel doel, dat de deelnemende fietsers deze jubileumeditie zelf aanwijzen.

Dat 'ze' er weer onwijs veel zin in hebben, blijkt uit de bevlogenheid van Van Oeffelen en Van Kesteren. "De inschrijvingen voor het fietsspektakel - door de landelijke toerfietsorganisatie NFTU bekroond met drie sterren - stromen al gestaag binnen", grijnst het tweetal, dat ook weet te vertellen dat er zelfs een grote groep fietsers is die alle eerdere edities deelnam en ook dit jaar opnieuw de sportieve uitdaging aangaat. "De Classic is geliefd", zegt Van Kesteren onomwonden. "Fietsers, die veelal op duidelijk uitgezette pijlen rijden, zijn met name vol lof over de uitmuntende bewijzering van de tochten." Volgens Van Oeffelen speelt niet alleen de uitpijling een rol. "Ook de bevoorrading onderweg, de gastvrijheid, de ontspannen sfeer op en de ruime parkeergelegenheid nabij onze accommodatie én evenzeer de selecte mooiste stukjes natuur die fietsfanaten doorkruisen, krijgen complimenten." Buitengewoon vereerd is de organisatie met de komst van het Insurance Cycle Tour-peloton, dat dit jaar neerstrijkt in de Bollenstreek en RTV heeft verkozen tot gastheer van hun jaarlijks fietsevenement.

Vorig jaar telde het wielerfestijn net geen zevenhonderd deelnemers. Dit jaar zit de grootste uitdaging voor de deelnemende toerfietsers niet in het maken van de kilometers, maar in het kiezen van het ideële doel dat aan de klassieker is geassocieerd. "Bij vertrek kunnen deelnemers hun voorkeurstem uitbrengen op een van drie goede doelen die pas op de zondag zelf bekend zullen zijn", legt het duo uit. "Het doel met de meeste stemmen beurt de opbrengst."

Uit ervaring weet Van Oeffelen dat het prachtige tochten zijn voor zowel jong en senior als de sportieve fiets en de e-bike. "Beleef een grandioos avontuur en fiets gezellig mee richting het stiltegebied van De Meije en Haarzuilens. Vroeg starten, vanaf 08.00 uur, betekent lang genieten. Finishen is mogelijk tot 16.30 uur." Inschrijven kan online op www.bollenstreekclassic.nl of op zondag in het clubhuis van RTV aan de Spekkelaan in Lisse direct bij vertrek.

Uit de krant