Afbeelding
Foto: pr

Wandelen met Staatsbosbeheer Hollands Duin: struinen door de duinen van De Blink

Activiteiten

NATUUR • Beleef de wildernis onder de rook van de Randstad en struin mee met de boswachter door de duinen van De Blink. Dat kan op 8 juni van 19.00 tot 21.00 uur. 

Startlocatie is Strandplaats Nederzandt,  Langevelderslag 36-56, 2204 AH Noordwijk.

Eindeloos dwalend over duintoppen en door valleien van boswachterij Noordwijk vergeet je even dat de bebouwde kom in de buurt ligt. Zeker als je ook nog een damhert of ree ziet staan. Beleef de ruigte van de duinen waar wind, water en zon vrij spel hebben. Welke planten kunnen hier eigenlijk nog groeien?

Tijdens het 5000-soortenjaar dat nu volop aan de gang is in de duinen van Zuid-Holland proberen vrijwilligers meer dan 5000 planten- en diersoorten te vinden. Deze struintocht valt in de maand dat experts op zoek gaan naar de planten en insecten van Nationaal Park Hollandse Duinen. Tijdens deze excursie krijg je vast een indruk welke soorten hier voorkomen. Meer informatie 5000-soortenjaar.nl

Praktische tips: Trek een lange broek en stevige schoenen aan, neem verrekijker en fototoestel mee. Warme dag? Neem drinkwater mee. Deze wandeling is niet geschikt voor wandelwagens en invaliden, honden niet toegestaan.

Meedoen kost 5 euro per persoon; kinderen (10 t/m 12 jaar) betalen 2,50 euro. Aanmelden (verplicht) via www.staatsbosbeheer.nl/ struinen-door-de-duinen-van-de-blink   Meer informatie: hollandsduin@staatsbosbeheer.nl.

Afbeelding

Uit de krant