Lekker rollen door de bagger!
Lekker rollen door de bagger! Foto: pr

Poldercross Warmond jubileert én stopt

Activiteiten

Warmond • Voor de 25ste én de laatste keer wordt op de laatste vrijdag van de schoolvakantie de Warmondse Poldercross gehouden. Wie wil meedoen aan deze sportieve prestatietocht, noteert alvast de datum: vrijdag 24 augustus.

De Warmondse poldercross wordt georganiseerd door de Warmondse IJsclub. Het ijsbaanterrein in de Veerpolder is dan ook de plek waar al 25 jaar lang deze modderige prestatietocht door de weilanden en sloten van Warmond wordt gehouden. De deelnemers rennen een parcours van vijf kilometer (jonger dan 14 jaar 1.500 meter) dwars door de weilanden en sloten. Vrijwilligers zetten het parcours uit, controleren de route en staan tijdens de cross paraat om de helpende hand toe te steken als een deelnemer in de bagger blijft steken.

Het is de laatste poldercross, omdat de Warmondse IJsclub plannen heeft voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein in de Veerpolder. De 25ste en laatste editie wordt gevierd met een extra groot feest. Noteer dus alvast de datum, nodig vrienden en kennissen uit om samen mee te doen aan dit unieke evenement. En wie niet zelf wil lopen, maar vooral wil kijken naar de sporters die aan het einde van de race op een warme douche worden getrakteerd, is ook welkom. Na de poldercross is er feest met muziek (tot 1 uur).

De data voor het inschrijven zijn:

Woensdag 22 augustus:

Voorinschrijving in het clubhuis van de WIJC aan de Veerpolder. Van 19 tot 20.30 uur.

Vrijdag 24 augustus

Poldercross voor de jeugd t/m 13 jaar over 1.500 meter. Inschrijving van 17 tot 18 uur. Start om 18.15 uur. Prijsuitreiking tussen 19 en 19.15 uur.

Poldercross voor iedereen van 14 jaar en ouder over 5 kilometer. Inschrijving van 17 tot 18.45 uur. Start om 19 uur. Prijsuitreiking vanaf 20.30 uur.

Poldercrossfeest met livemuziek van 20.15 tot 1 uur 's nachts. Meer informatie op info@wijc.nl. Ook voor wie wil meehelpen als vrijwilliger of voor sponsoren.

Uit de krant