Kim Hulsbos gaat naar de Haagse Hogeschool voor de studie Huidtherapie.
Kim Hulsbos gaat naar de Haagse Hogeschool voor de studie Huidtherapie. Foto: Esther Akerboom

Kim Hulsbos (16) slaagde voor de havo: 'Ik wist wel ongeveer wat de uitslag van het examen zou worden'

Human Interest

SCHOOL • De examens zijn achter de rug, de vlaggen met rugzakken zijn uitgewapperd en heel veel jongeren hebben de middelbare school verlaten met een krakend vers diploma op zak. Ook het Fioretti College in Lisse heeft een hele stoet geslaagden afgeleverd en LisserNieuws interviewde er een paar. Deze week is dat de 16-jarige Kim Hulsbos, die haar havo-diploma op zak heeft.

Door Esther Akerboom

Dat ze geslaagd was, kwam eigenlijk niet als een verrassing voor Kim. "Behalve Engels vond ik de examens wel meevallen. Ik heb ze telkens nagekeken op internet zodat ik ongeveer wist wat de uitslag zou worden. En het klopte aardig." Veel tijd om nu uit te rusten is er niet, want Kim is meteen aan de slag gegaan met haar vakantiebaan in de horeca. Zo heeft ze wat geld om wat geld achter de hand als ze met haar nieuwe studie begint, waar ze erg enthousiast over is. "Mijn moeder is schoonheidsspecialiste en dat vond ik altijd erg interessant. Toch wilde ik liever iets in de medische richting gaan doen. Ik ben bij de opleiding verpleegkunde gaan kijken, maar dat was niet echt wat voor mij. Toen ontdekte ik de opleiding hbo Huidtherapie en dat was meteen perfect. Een huidtherapeut zit een beetje tussen een dermatoloog en een schoonheidsspecialiste in en is er om mensen met huidproblemen zoals acne, littekens en pigmentvlekken te helpen om hun huid beter te maken."

Het was nog een beetje spannend of Kim wel terecht kon op de Haagse Hogeschool, waar ze het liefste naar toe wilde. "Ik had me ingeschreven bij de Hogeschool in Utrecht en Den Haag. Er worden bij elk maar 120 studenten toegelaten. Bij de Haagse Hogeschool stond ik eerst op nummer 131, maar gelukkig is er doorgeschoven, zodat ik daar toch naartoe kan. De sfeer is daar erg fijn en het is maar 50 minuten reizen, zodat ik voorlopig nog thuis kan blijven wonen." Voor het zover is gaat Kim eerst nog genieten. "Ik ga twee weken naar Corsica! En tussendoor nog een paar dagen op vakantie. Er staat nog van alles op de planning, dat heb je ook wel nodig na de examens."

Het Fioretti College zal Kim niet per se missen. "Het Fio is een prima school. Je krijgt er voldoende begeleiding en de docenten zijn oké. Vooral in de hogere klassen kon ik goed met ze opschieten. Maar op een gegeven moment ben je de school ontgroeid en is het tijd voor wat anders, een nieuwe start. En ooit hoop ik mijn eigen huidtherapiepraktijk te kunnen openen."

Uit de krant