Vrijwilliger Marleen van Grieken werd door de gemeente Lisse verrast met de waarderingsspeld. | Foto's: Ruth Eppink
Vrijwilliger Marleen van Grieken werd door de gemeente Lisse verrast met de waarderingsspeld. | Foto's: Ruth Eppink

Waarderingsspeld voor Marleen van Grieken

Algemeen

SPELD • Wethouder Jeanet van der Laan heeft dinsdagavond 19 juni de waarderingsspeld van de gemeente Lisse uitgereikt aan Marleen van Grieken. Dit gebeurde bij Floralis, waar Filmhuis Lisse haar al vroeg heen had gelokt.

Voorzitter van Filmhuis Lisse Sjoerd Heeringa nam de microfoon ter hand om de aanwezige vrijwilligers te vertellen dat dit seizoen nog succesvoller was dan het vorige, met een record aantal films en een record aantal bezoekers. Maar dat dit niet de enige reden was waarom men al zo vroeg in de filmzaal moest zijn.

Daarop gaf hij het woord aan wethouder Van der Laan, die het een en ander over Marleen van Grieken vertelde, die ontroerd en verrast reageerde. Mevrouw Van Grieken kreeg de waarderingsspeld van Lisse omdat zij zich meer dan tien jaar vrijwillig als gastvrouw en rondleidster heeft ingezet voor museum De Zwarte Tulp en zij zich zeven jaar heeft ingezet als curator van haar gehandicapte zus Lidwien. Daarnaast heeft zij ook vele jaren in het Keukenhof-seizoen als vrijwilliger een aantal dagen per week als gastvrouw in het voorlichtingspaviljoen van het tijdschrift 'Groei en Bloei' gewerkt en is zij tot op heden gastvrouw en assistente bij het bridgen voor de bewoners van zorgcentrum Berkhout in Lisse.

Uit de krant