Afbeelding
Foto: google/misset horeca

Beste Terras van Zuid-Holland: De Vier Seizoenen in Lisse

Zakelijk

WEDSTRIJD • De Terras Top 100 van 2017 werd maandag 2 juli van 100 tot 1 door vakblad Misset Horeca bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement in Staverden. Hieruit kwam naar voren dat het beste terras van de provincie Zuid-Holland in Lisse is gelegen: De Vier Seizoenen aan de Heereweg 224. In de lijst is dit terras terug te vinden op nummer 13De horecaonderneming zal al weinig te klagen hebben met dit fantastische terrassenweer, maar dit nieuws zal ongetwijfeld nog meer mensen op de been brengen.

De Terras Top 100 wordt al sinds 2008 bekendgemaakt door Misset Horeca. Alle terrassen die vrij toegankelijk zijn, minimaal 30 stoelen hebben, waar aan tafel bediend wordt en die in het hoog seizoen minimaal 5 dagen in de week open zijn, mogen mee doen. Dit jaar hebben bijna 400 terrassen zich ingeschreven. In de eerste ronde zijn zij bezocht door de vakjury. De hoogst scorende 125 gingen door naar ronde twee. Daar kwamen de mystery visitors op bezoek. Zij beoordeelden het terras op veelal dezelfde punten als de vakjury, maar dan door de ogen van de gast.

Een terrasbezoek van de vakjury duurt minimaal 40 minuten, verloopt anoniem en er wordt altijd iets gegeten en gedronken. In totaal vullen de juryleden een vragenlijst in van zo'n 10 A4'tjes, waarbij onder meer gelet wordt op stopkracht, netheid, meubilair, begroeting, bestelling opnemen, uitstraling van bedrijf, terras en medewerkers, uitserveren, afruimen en afrekenen. Uiteindelijk zijn er 100 bedrijven over. En de top van de lijst wordt nogmaals bezocht door de Hoofdjury. Dit zijn aangekondigde bezoeken van een uur. Hier kan de ondernemer zijn verhaal kwijt en wordt een kijkje voor én achter de schermen genomen. Op basis van deze bezoeken rangschikt de hoofdjury de top van de lijst opnieuw.

De lijst van dit jaar is te vinden op de website van Misset Horeca

Uit de krant