Er is van alles te doen op en rond het water van de Kagerplassen tijdens de Kaagweek.
Er is van alles te doen op en rond het water van de Kagerplassen tijdens de Kaagweek. Foto: pr

De Kaagweek: wolken, wind en water

Activiteiten

ZEILEN n Hollands luchten, witte zeilen en niet te vergeten het onvolprezen water van de Kagerplassen, de ingrediënten voor een geweldige 98ste Kaagweek. Een ding weet de organisatie zeker, de oudste zeilweek van Nederland belooft een groots feest te worden!

De Kaagweek is de oudste zeilweek van het land met veel traditionele onderdelen. Het event zal dit keer plaatsvinden van 19 tot 22 juli vanuit de Kaagsocïeteit te Warmond. Nieuw dit jaar is dat de organisatie de 98ste Kaagweek opent met de dameswedstrijden in de Regenboog- en de Valkenklasse. Een leuk begin van de 98ste Kaagweek, waarbij sportiviteit en de ambitie om te winnen hoog in het vaandel staan.

Natuurlijk vaart men traditiegetrouw de Holland-Friesland wedstrijden, waarbij ook dit jaar de commissaris van de koning de heer J.Smit is gevraagd hiervoor het startschot te geven.

Het wedstrijdcomité is opnieuw in handen van Tom Erik van Strien als manager en Rob van den Hoogen als wedstrijdleider. Zij dragen er zorg voor dat alles wat er nodig is om goede wedstrijden te varen wordt uitgevoerd. Het kiezen van de juiste baan, veiligheid op het water en een team op de wal dat ervoor zorgt dat de registratie en de scoring goed verloopt.

De kaagweekcommissie bestaande uit Coen ten Kley, Tineke van Driel, Gerrit Kranenburg, Menno van Eijk en voorzitter Patricia Paddenburg, hebben ook dit jaar voor de niet-zeilers een mooi walprogramma. Elke avond is er vanaf 21.00 uur live muziek met een afwisselend spetterend muzikaal programma. Overdag zijn er verschillende kinderactiviteiten rond de Sociëteit. Zowel op als naast het water is er van alles te doen. De waterballen en het springkussen zijn er dagelijks. Op zaterdag hebben we de KidsKaagDag. Dan wordt er geschminkt (face-art en fun-tattoos), een kindercreaworkshop met zandschilderijen en nog veel meer.

Het team van de Kaag sociëteit onder leiding van Koen Sijlmans zorgt er voor dat de innerlijke mens niets te kort komt. U kunt vanaf 8 uur s' ochtends terecht voor drankjes en heerlijke hapjes. De nieuwe menukaart van Waterlust zorgt er voor dat u lekker kunt lunchen en dineren tijdens de Kaagweek.

Op zondag wordt de week afgesloten met de grote prijsuitreiking die voor iedereen toegankelijk is.  Meer informatie en het volledige programma op www.kaagweek.nl of www.facebook.com/kaagweek

Uit de krant