Meer dan honderd kinderen hadden hun oude speelgoed uitgestald op kleedjes en hoopten zo wat vakantiegeld te verdienen. | Foto: Fred Bakker
Meer dan honderd kinderen hadden hun oude speelgoed uitgestald op kleedjes en hoopten zo wat vakantiegeld te verdienen. | Foto: Fred Bakker Foto: Fred Bakker

Kinderen verdienen een zakcentje voor de vakantie

Activiteiten

MARKT n In het centrum van Lisse was zaterdag 14 juli weer de jaarlijkse kinderrommelmarkt. Kinderen konden hun oude speelgoed verkopen om wat extra geld te verdienen voor de vakantie.

Meer dan honderd verkopertjes hadden zich ingeschreven voor de markt. Op kleedjes werden de mooiste spullen uitgestald, van puzzels tot boekjes en van poppen tot spelletjes.

Vanaf 10.00 uur was de rommelmarkt officieel geopend, maar rond 08.30 uur kwamen de eerste nieuwsgierige bezoekers al een kijkje nemen. Er werd vanaf dat moment meteen druk onderhandeld door de kinderen. Puzzels voor 2,50 euro, boekjes voor 0,50 euro of limonade voor 0,20 euro, je kwam van alles tegen op de markt.

IJsjesgeld
Sommige kinderen hadden al een heel duidelijk doel voor ogen. De een wilde nieuwe Lego kopen, de ander wilde de opbrengst als ijsjesgeld voor op de camping gebruiken en een derde droomde van een (opblaas)bootje om mee te kunnen varen. En die geef je met dit prachtige weer geen ongelijk!

Inpakken
Om 14.00 uur was bijna iedereen los en was het weer tijd om in te pakken. De organisatie kijkt opnieuw terug op een geslaagd en gezellig evenement.

Uit de krant