De Knitted Knockers zijn gratis en worden verzonden met wat info en een strippenkaart voor drie gratis activiteiten bij Adamas.
De Knitted Knockers zijn gratis en worden verzonden met wat info en een strippenkaart voor drie gratis activiteiten bij Adamas.

Gebreide borstprotheses gratis bestellen bij Adamas Inloophuis

Algemeen

REGIO n De gebreide borstprotheses van Knitted Knockers die in het Adamas Inloophuis worden gemaakt, kunnen sinds kort gratis online worden besteld via de website van het inloophuis. Ze zijn beschikbaar in elke gewenste maat en kleur.

Eens per maand breien gasten van het Adamas Inloophuis, allemaal zelf met kanker geconfronteerd, zachte borstprotheses voor vrouwen met een hele of gedeeltelijke borstamputatie. Deze zogenoemde Knitted Knockers zijn een welkome afwisseling voor de siliconen protheses. Gebreide borstprotheses zijn zacht, comfortabel en mooi. Ze kunnen in elke maat en kleur worden gemaakt, passen in een gewone bh en voelen als een echte borst.

Comfortabeler
Gerry van Amersfoort, woonachtig in Lisse, is een van de dames die deze borstprotheses breit. "Via Adamas kwam ik bij de breigroep, die één keer per maand bijeenkomt. Omdat ik niet kan stilzitten, zit ik thuis 's avonds ook vaak te breien. Ik brei de borstprotheses in allerlei verschillende kleuren en kleurcombinaties, en met een mooie tepel om ze zo echt mogelijk te laten lijken. Zelf mis ik beide borsten. De siliconen protheses die je in het ziekenhuis krijgt, vond ik veel te zacht, en de protheses die je later krijgt aangemeten, veel te zwaar. Deze gebreide protheses zijn veel comfortabeler. Je kunt er zelf extra vulling indoen of uithalen, waardoor je ze echt goed op maat kunt maken. Voor vrouwen die graag zwemmen maak ik gebruik van speciaal synthetisch materiaal, met een vulling die snel droogt en beter in model blijft als die nat wordt."

Online bestellen
Sinds kort zijn de gebreide borstprotheses in elke gewenste maat en kleur online te bestellen via www.adamas-inloophuis.nl. Deze protheses zijn gratis en worden mooi ingepakt verzonden, samen met wat achtergrondinformatie en een strippenkaart voor drie gratis activiteiten bij Adamas. Dit inloophuis aan de Eugenie Previnaireweg 61 in Nieuw-Vennep is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, maar ook hun naasten of nabestaanden uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen er terecht om weer in hun kracht te komen staan, voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden. Jaarlijks is 300.000 euro nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden, waarvoor het Adamas volledig afhankelijk is van giften, donaties en subsidies.

Uit de krant