De Greef wil soms langer open zijn, maar krijgt daar niet altijd toestemming voor.
De Greef wil soms langer open zijn, maar krijgt daar niet altijd toestemming voor. Foto: pixabay

De Greef heel incidenteel langer open

Politiek

SLUITINGSTIJD • Naar aanleiding van vragen die D66-raadslid Tim Ravesteijn heeft gesteld over verruiming van de sluitingstijden van De Greef heeft het college aangegeven dat het dienstencentrum in voorkomende gevallen een ontheffing kan krijgen voor de sluitingstijden.

Volgens Ravesteijn had hij vanuit De Greef gehoord dat een verzoek tot verruiming van de sluitingstijden stelselmatig wordt afgewezen. "Dit is ook conform de APV dus daar valt niks op aan te merken. Echter is er op 20 november 2013 een brief gestuurd richting De Greef. Hierin wordt gesproken over de verlenging van een half jaar van een proef voor een x aantal keer per jaar verruiming van de sluitingstijden", stelde het raadslid.

Hij vroeg zich af of er na het verlopen van de proefperiode zoals genoemd in die brief een evaluatie geweest. Het college kan daar echter nergens iets over. "Daarnaast is het bij de afdeling Vergunning en de collega's van Juridische zaken niet bekend of er een evaluatie is geweest van de proefperiode waarover in de brief wordt gesproken. Dit is in 2013 opgepakt door de vervanger van de coördinator Veiligheid. Het kan zijn dat er geen aanleiding is geweest voor een evaluatie. Dit omdat er vanuit de Greef in die periode nauwelijks aanvragen zijn geweest voor het verruimen van de sluitingstijd", luidt het antwoord van het college.

De Greef is een para-commerciële instelling en kan daarom geen gebruikmaken van het horecaconvenant. "De burgemeester kan in geval van bijzondere omstandigheden op basis van artikel 2.19 van de APV ontheffing geven van de sluitingstijd. Bij bijzondere omstandigheden moet gedacht worden aan activiteiten die gerelateerd zijn aan oud en nieuw, kermisdagen, nationale feestdagen zoals Koningsdag of Hemelvaart en andere bijzondere (incidentele) activiteiten zoals een koninklijk huwelijk of een belangrijke sportgebeurtenis." Volgens het college heeft De Greef in dit kader in 2017 een ontheffing voor de sluitingstijd van een activiteit in de feestweek ontvangen.

Uit de krant