Museum De Zwarte Tulp heeft een opvolger gevonden voor Sabine Huls, de conservator-directeur die per 31 augustus weggaat.
Museum De Zwarte Tulp heeft een opvolger gevonden voor Sabine Huls, de conservator-directeur die per 31 augustus weggaat. Ruth Eppink

Nieuwe directeur voor Museum De Zwarte Tulp

Cultuur

CONSERVATOR • In de vacature die ontstond na het vertrek van Sabine Huls naar het Stadsmuseum te Zoetermeer heeft het bestuur de heer Werner van den Belt benoemd als nieuwe directeur/conservator van museum De Zwarte Tulp.

Door Arie in 't Veld

Voorzitter Herman Hollander zegt daarover dat Van den Belt (Amersfoort, 1965) kunstgeschiedenis studeerde in Amsterdam na een opleiding als tekendocent in Zwolle afgerond te hebben. "Hij heeft bij toonaangevende musea zoals het Van Gogh Museum in Amsterdam, het Cobra Museum in Amstelveen en het CODA museum in Apeldoorn gewerkt en inmiddels vele publicaties van belangrijke Nederlandse kunstenaars zoals Karel Appel, Sjoerd Buisman en het laatste boek over en met Armando op zijn naam staan. Van den Belt is ook bekend van grote tentoonstellingen moderne kunst in Paleis Soestdijk en tuinen. Met de benoeming van Werner van den Belt wordt een verdere impuls gegeven aan de professionalisering van het museum. Met zijn komst hoopt het museum een flinke toename van bezoekersaantallen, zoals eerder was te zien bij de tentoonstelling over 'Anton Koster schilder van bloembollenvelden', door te trekken naar de nabije toekomst", aldus Hollander.

Conservator-directeur Sabine Huls neemt per 31 augustus afscheid van het bloembollenmuseum De Zwarte Tulp. Zij is 4,5 jaar in dienst geweest bij Museum De Zwarte Tulp.

Uit de krant