Ontlading bij het voltigeteam!
Ontlading bij het voltigeteam! Foto: pr

St. Hubertus-Lisse behaalt zilver en brons op NK

Sport

Lisse • Het voltigeteam, duo en soliste van paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse spetterden vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus na een aantal jaar weer in de Amaliahal van het hippisch centrum van Ermelo tijdens het Nederlands Kampioenschap, de Hippiade.

Het team pakte een bronzen plak en soliste Lisa Immink behaalde zilver. Een jaar geleden had de voltigeafdeling van St. Hubertus-Lisse een missie: wedstrijd starten in een hogere klasse met twee nieuwe leden (oud-gedienden) in het team en deelname aan de Hippiade. Alle inzet en tijd is beloond, het L-team wist zich te kwalificeren en mocht als zevende team van Nederland door naar de Hippiade. Onder leiding van Nicolette Davies hebben zij een fantastische prestatie geleverd op het paard CJ met als beloning en bronzen plak.

Femke Moolhuizen en Lisa Immink verschenen, naast het team, ook als Duo in de ring in de klasse L. Zij lieten op het paard CJ goed uitgevoerde verplichte oefeningen zien en hun spectaculaire kür met als thema James Bond. Zij behaalde net geen podiumplek, maar een welverdiende vierde plaats.

Vorig jaar startte soliste Lisa Immink nog in de klasse L, maar dit jaar bewees zij al dat zij klasse-M-waardig is en heeft zich dan ook kunnen kwalificeren voor de Hippiade. Onder leiding van haar moeder, Nicolette Davies, overtrof Immink zichzelf op haar paard Pearl Jam. Pearl Jam liep fantastisch en na goed uitgevoerde verplichte oefeningen liet Immink een vlekkeloze kür zien als Hermelien van Harry Potter. Dit resulteerde in een welverdiende zilveren plak!

Een mooie ervaring voor de leden van PSV St. Hubertus-Lisse, ze mogen echt trots zijn!

Zaterdag 1 september is het de beurt aan het Friezen-viertal van PSV St. Hubertus-Lisse. Zij nemen deel aan de afdelingsdressuur in de klasse M.

Uit de krant