Mooi verlichte boten tijdens de gondelvaart op de Ringvaart bij Lisse, zoals deze van de Shawano's.
Mooi verlichte boten tijdens de gondelvaart op de Ringvaart bij Lisse, zoals deze van de Shawano's. Foto: A.in 't Veld

Sfeervolle gondelvaart WSV Lisse vraagt om meer

Verenigingen

LISSE • Het was qua weersomstandigheden allemaal wat spannend, maar uiteindelijk bevond de Gondelvaart van de Watersport Vereniging Lisse zich zaterdagvond toch in goed vaarwater.

Door Arie in 't Veld

Met nog af en toe een buitje, maar ook veel feestvreugde in de haven van de vereniging waar het 25-jarige jubileum werd gevierd. De haven werd opgericht in februari 1993, als opvolger van de ivereniging Uitermeer die in 1992 ophield te bestaan. Na veel inzet van de leden kwam er een moderne haven met nieuwe sanitaire unit, water en elektra (16 amp) beschikbaar op elke ligplaats.

De vereniging telt 224 leden en beschikt over 170 ligplaatsen verdeeld over de buitenzijde van de haven en de binnenhaven. Vooral de ligplaatsen aan de buitenzijde hebben grote aantrekkingskracht, omdat er veel pleziervaart voorbijkomt.

De feestgangers hadden net als het veelkoppige publiek langs de walkanten aan beide zijden van de Ringvaart ook tijd en gelegenheid om de ongeveer vijftig boten en bootjes te zien passeren. Daaronder bevonden zich exemplaren waarvan de eigenaar kosten noch moeite had bespaard om iets bijzonders te tonen, en deelnemers met een wat kleinere beurs, maar wel de nodige fantasie. Het was voor het eerst sinds 2009 dat er weer een gondelvaart werd georganiseerd. Velen vinden dat dit event best op de jaarkalender mag komen.

Uit de krant