'Het meest gewaardeerde stukje drukwerk van Lisse'
'Het meest gewaardeerde stukje drukwerk van Lisse' Foto: Annemiek Cornelissen

Mooie woorden en een nieuw boekje: feestweek Lisse is aanstaande

Verenigingen

LISSE • Bij Bierbrouwerij Klein Duimpje in Hillegom werd zaterdag 25 augustus de jaarlijkse Vrijwilligersdag georganiseerd voor de vrijwilligers van de Harddraverijvereniging Lisse en Omstreken.

Door Annemiek Cornelissen

Het is in de loop der jaren een traditie geworden dat het bestuur van de vereniging haar vrijwilligers op een bijzondere manier in het zonnetje zet. Dit keer was dat een bezoek aan de bierbrouwerij in combinatie met paintballen bij de Paintball Hillegom. Tevens werd op deze middag het eerste programmaboekje uitgereikt door voorzitter Tom Rooijakkers aan Rene Stembert en Karel van Dongen, die veel werk verzetten aan de archivering van de foto's.

Rooijakkers begon de middag door stil te staan bij het recente verlies van een drietal mensen, die veel betekenden voor de Harddraverijvereniging. "In een paar maanden tijd zijn we drie hele trouwe medewerkers verloren: een klap voor de vereniging. Henk van de Kroft, die zich vijftig jaar heeft beziggehouden met het boekje en dertig jaar bestuurslid was; Rob Slootweg, de drijvende kracht achter de Harddraverij en tenslotte Piet van Dijk, die vijftig jaar actief medewerker was en op 74-jarige leeftijd overleed." Rooijakkers vroeg de aanwezigen om een applaus voor jarenlange inzet van deze medewerkers.

Hierna vond de uitreiking plaats van het eerste boekje. "We hebben gekozen voor twee mensen die vanaf het eerste uur betrokken zijn geweest bij de feestweek en het maken van het boekje. Rene Stembert was ook penningmeester en Karel van Dongen secretaris. Hun passie was archivering van de historie van deze vereniging en daar zijn wij hen heel dankbaar voor. Onze vereniging heeft een rijk archief aan krantenknipsels, plakboeken vol foto's. Deze twee mannen hebben de afgelopen jaren deze historie doen herleven door alles te digitaliseren."

Rooijakkers sprak over jarenlange informatie uit het meest gewaardeerde stukje drukwerk van Lisse. "Zelfs mensen met een nee-nee sticker op hun brievenbus kijken er naar uit."

Vervolgens reikte Rooijakkers zoals hij zelf zei 'hun' boekje uit aan dit tweetal. Uiteraard werd dit gevolgd door een luid applaus van de vrijwilligers. Bij de negentig evenementen van de Harddraverijvereniging Lisse en Omstreken zijn volgens Rooijakkers jaarlijks 120 vaste vrijwilligers betrokken. Zij krijgen steevast een uitnodiging voor deze vrijwilligersdag om op deze manier weer eens samen te komen voordat de evenementen daadwerkelijk van start gaan. Tevens zijn volgens Rooijakkers ook nog eens tientallen mensen aanwezig bij de activiteiten die meehelpen. Een groot aantal van de vaste vrijwilligers waren aanwezig bij Klein Duimpje, waarbij de medewerker van het jaar bekend werd gemaakt: Eric van Wieringen. Verder gingen de aanmoedigingsprijzen naar Claudia Mens en Cynthia van Dongen. Zij kregen bloemen en een oorkonde.

Uit de krant